REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Vot masiv în Republica Moldova. FOTO şi VIDEO

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Pentru alegerile prezidențiale din România din acest an au fost deschise pe teritoriul Republicii Moldova 21 de secții. Patru din ele se află în Chișinău. "Acum procesul este mai rapid, mai organizat. E problemă cu timpul şi dacă mai stai aici. În jumătate de oră am ajuns, am votat şi suntem liberi. Data trecută nu am avut posibilitate să votăm, cu părere de rău", scriu cititorii Publika.md.

RomaniaTV.net
16 nov. 2014, 11:36

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Sute de moldoveni cu cetățenie română au venit dis-de-dimineață la Ambasada României la Chișinău. Oamenii au format cozi cu două ore înainte de a fi deschisă secția de votare.

Aici s-au format cozi de la ora şase. Unii spun că au venit mai devreme pentru ca să reușească să ajungă la serviciu, iar alții pentru a nu fi nevoiţi să stea mult timp în rând.

”Mă grăbesc la serviciu şi a trebuit să vin mai de dimineaţă ca să reuşesc. Data trecută am întârziat şi am pierdut multă vreme. Acum am hotărât să vin mai devreme”.

”Sigur că cine se scoală mai dimineaţă, mai departe ajunge. Noi având experienţa de data trecută, am vrut să stăm mai puţin în rând”.

”Cred că sunt al 200-lea la rând”.

Şi moldovenii cu cetăţenie română din nordul ţării au mers la vot chiar de la primele ore ale dimineţii. La Consulatul român din Bălţi oamenii au stat la coadă de la ora şapte, scrie Publika.md.

„Acum procesul este mai rapid, mai organizat. E problemă cu timpul şi dacă mai stai aici”.

„În jumătate de oră am ajuns, am votat şi suntem liberi. Data trecută nu am avut posibilitate să votăm, cu părere de rău”.

„Mă bucur că sunt atâţia oameni care nu sunt indiferenţi faţă de viitorul patriei mumă. Aştept de vreo 20 de minute, spre deosebire de data trecută când am stat două ore jumătate”.

Alegătorii completează declarația pe proprie răspudnere înafara secțiilor de vot. Dacă la Ambasada Română a fost pusă o masă unde doritorii se pot apropia pentru a completa declarația, la Ialoveni aceștia o fac pe capotele mașinilor parcate în apropiere sau pe gard, informează UNIMEDIA. 

Oamenii spun că votează pentru un preşedinte care să susţină în continuare cursul proeuropean al Moldovei.

„Mergem pentru preşedintele tuturor românilor, inclusiv a celor din Basarabia. Dorim un preşedinte cu opţiune europeană care să-şi pună tot aportul pentru binele ţării noastre în întregime”.

„Am aşteptări foarte mari de la aceste alegeri. Sper ca în următorii ani, situaţia să se schimbe şi pentru noi spre mai bine. Susţinere avem foarte mare din partea României şi sperăm să fie aşa şi în următorii ani”.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale din România, 22 000 de oameni au votat la secţiile deschise în Republica Moldova.