REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Geoană: „Situaţia din 2014 e mai gravă decât cea din 2004”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Fostul prezidenţiabil al PSD, Mircea Geoană, consideră că rezultatul alegerilor prezidenţiale arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii şi vocea diasporei şi să înveţe din greşelile făcute, situaţia din 2014 fiind mai gravă decât cea din 2004.

17 nov. 2014, 15:00
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Geoană: „Situaţia din 2014 e mai gravă decât cea din 2004”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014Potrivit declaraţiilor lui Mircea Geoană, dincolo de alegeri, viaţa românilor din ţară şi din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD, iar social-democraţii trebuie să înţeleagă că este necesară existenţa unui dialog constant cu românii.

Putem rămâne principala forţă politică a României doar dacă ne asumăm greşelile şi ascultăm mesajul oamenilor. Asumarea explicită şi urgentă a responsabilităţilor personale pentru înfrângerea din alegerile prezidenţiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru stânga românească şi pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la această situaţie. Deşi similară, situaţia din 2014 este mai gravă decât cea din 2004. Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD şi candidatul său s-au reactivat cu o şi mai mare forţă, propagându-se la o nouă generaţie de români din ţară şi străinătate. Managementul deficitar al partidului şi erorile severe din turul II, poziţia publică ambiguă faţă de problema critică a corupţiei, ignorarea sistematică a nevoilor legitime ale masivei diaspore româneşti – toate au contribuit la un val de vot negativ de o intensitate fără precedent„, a afirmat luni Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA, în direct la TV: Mi-a dat cineva un mesaj că par TRIST. Bineînţeles că sunt trist

El a adăugat că, pentru perioada următoare, trebuie încercată păstrarea guvernării, „iar discuţiile fireşti din partid trebuie să ţină cont de această necesitate de etapă”.

În acelaşi timp, trebuie pregătită următoarea etapă din viaţa agitată a partidului, într-un congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevărată reinventare a PSD ca forţă a progresului şi modernizării, în pas cu evoluţiile şi aşteptările din societate„, a completat Geoană.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis a ajuns la Sibiu. Care a fost PRIMA OPRIRE a noului preşedinte al României VIDEO


loading...