REZULTATE BAC 2012: Un elev din Brăila a primit ŞAPTE puncte în plus, după contestaţie

Caz incredibil în Brăila! Un elev a primit şapte puncte în plus, în urma contestaţiei la examenul de Bacalaureat. Aşa a reuşit să treacă de examenul de maturitate. VEZI REZULTATE BACALAUREAT 2012 BRĂILA, după contestaţii

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 05:28
REZULTATE BAC 2012: Un elev din Brăila a primit ŞAPTE puncte în plus, după contestaţie

Elevul din Brăila obţinuse nota 2,8 la examenul de biologie, însă, în urma contestaţiei, a primit nota 9,9. Cu nota obţinută după contestaţiei, elevul a reuşit să promoveze Bacalaureatul.

Însă nu toţi copiii au fost la fel de norocoşi. Un candidat din judeţul Buzău, care iniţial a obţinut nota 7,40 la sociologie, la bacalaureat, a primit după contestaţie nota 3,8 şi a fost respins, deşi fusese promovat.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, profesorul Dumitru Ene, a declarat că va declanşa o anchetă pentru a se stabili cum s-a ajuns la o asemenea situaţie. „Este vorba despre o lucrare care a plecat cu o medie de 7.40 şi s-a întors cu 3.80. În faţa acestei diferenţe am încercat să ne edificăm asupra valorii reale a lucrării, deşi ştiam că la contestaţii lucrarea a fost evaluată de patru profesori. Conform metodologiei, când e o diferenţă mai mare de 1, 5 puncte se constituie o a treia comisie, iar lucrarea este evaluată de către această comisie care a constatat că valoarea lucrării este de 3.80”, a declarat Dumitru Ene.