REZULTATE BAC 2014. Conducerile liceelor din Mehedinţi cu rezultate slabe, SANCŢIONATE

REZULTATE BAC 2014. Conducerile unităţilor şcolare din judeţ cu rezultate slabe obţinute de absolvenţii de liceu la examenul de bacalaureat vor fi convocaţi într-o şedinţă de analiză, a declarat inspectorul şcolar general de Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.

07 iul. 2014, 18:40
REZULTATE BAC 2014. Conducerile liceelor din Mehedinţi cu rezultate slabe, SANCŢIONATE

Potrivit inspectorului, se intenţionează sancţionarea celor care nu au luat măsuri corespunzătoare pentru ca elevii claselor a XII-a, pe parcursul anului şcolar 2013-2014, să fie sprijiniţi pentru a aprofunda cunoştinţe suficiente la materiile la care au susţinut probele la bacalaureat, notează Agerpres.

„Liceul tehnic auto din Drobeta Turnu Severin şi Liceul tehnologic din Halînga au avut promovabilitate zero. De asemenea, la Liceul teoretic Şerban Cioculescu din Drobeta Turnu Severin au promovat doar 2,17 % dintre elevii înscrişi, la Liceul tehnologic Tudor Vladimirescu din Şimian – 2,17%, iar Liceul tehnic Decebal şi Liceul tehnic Lorin Sălăgean, ambele din Drobeta Turnu Severin – 7,35% şi respectiv 8,82%. Această situaţie trebuie discutată, trebuie găsite cauzele şi dispuse măsurile ce se impun împotriva vinovaţilor”, a afirmat Mirela Enea.

Şefa Inspectoratului Şcolar Mehedinţi a mai arătat că la nivelul judeţului procentul de promovabilitate a fost de 45,28%, la examen prezentându-se 1.777 elevi din promoţia 2014 şi 425 elevi din promoţiile anterioare.