REZULTATE BAC 2017: Licee cu ZERO promovabilitate. Top judeţe fruntaşe la BACALAUREAT 2017

Promovarea la Bacalaureat a fost zero în mai puţin de zece licee din ţară, spune ministrul Educaţiei, Liviu Pop, precizând că acestea vor intra în lichidare la forma învăţământ liceal, urmând să continue ca şcoli generale.

05 iul. 2017, 10:22
REZULTATE BAC 2017: Licee cu ZERO promovabilitate. Top judeţe fruntaşe la BACALAUREAT 2017

REZULTATE BACALAUREAT 2017. Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj sunt judeţele cu cea mai mare rată de promovare la bacalaureat, respectiv peste 83 la sută. În Bucureşti, au promovat examenul 74,09% dintre candidaţi. Un număr de 97 de absolvenţi au obţinut media 10 la bacalaureat, la nivel naţional.

„Sunt sub zece licee cu zero promovabilitate. Acestea vor intra în lichidare la forma învăţământ liceal, urmând să continue ca şcoli generale. Este vorba despre unităţi care funcţionau cu şcoală generală şi liceu în acelaşi loc”, a spus ministrul Educaţiei, în conferinţa de presă în care a anunţat rezultatele acestei sesiuni a bacalaureatului.

În 13 ani, un milion de tineri nu au promovat Bacalaureatul, iar Ministerul Educaţiei caută soluţii pentru a-i ajuta sa finalizeze studiile. „Este un fel de a doua şansă pentru aceşti tineri”, a afirmat Pop.

Rata de promovare la bacalaureat este de 71,4 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,7 la sută.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi şi au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 la sută, au promovat examenul.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în Prahova, în trei licee niciun elev care a susţinut examenul de Bacalaureat nu a fost declarat admis.

La Liceul Tehnologic din Ceraşu, din cei patru elevi care au dat probele niciunul nu a promovat.

La Liceul Tehnologic din Sângeru un singur elev a susţinut examenul, dar nu a reuşit să-l şi promoveze. Aceasta a fost declarat respins după ce a luat 4.25 la Limba şi Literatura Română, 1.75 la Matematică şi 2.8 la Biologie vegetală şi animală. 

 

La Liceul Tehnologic din Bălţeşti cei patru elevi înscrişi şi care au dat probele de Bacalaureat au fost declaraţi respinşi.

La polul opus este Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde a fost înregistrată o promovabilitate de 100 la sută, urmat de Colegiul ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, cu 99.44 la sută.

La nivel judeţean, rata de promovabilitate la Bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 76,58 la sută.

În Prahova, doar doi elevi au obţinut media finală 10.

Trei licee din Olt au promovabilitate zero la Bacalaureat

Niciun absolvent de clasa a 12-a nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat la trei licee din judeţul Olt. Pe de altă parte, rata de promovabilitate a Bacalaureatului, înainte de contestaţii, a crescut în acest an cu peste 3 la sută faţă de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liceele din Olt cu promovabilitate zero la Bacalaureat sunt Liceul Tehnologic Crîmpoia, Liceul Tehnologic Izvoarele şi Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt.

63,11% dintre absolvenţii clasei a XII-a din judeţul Olt au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, doi dintre aceştia reuşit să ia media zece.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional ”Radu Greceanu” Slatina, cei ai Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul” Caracal şi cei ai Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, rata de promovabilitate la aceste unităţi de învăţământ depăşind 90 la sută.

Pe poziţia a patra a acestui top se situează Liceul Tehnologic ”Iancu Jianu”, unde 13 dintre cei 16 elevi care au susţinut Bacalaureatul au reuşit să promoveze examenul.

Anul trecut, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii, era de 59,75 la sută, fiind aşadar înregistrată o creştere de 3,36 la sută.


La acest examen au fost eliminaţi 179 de candidaţi, 100 fiind din promoţia curentă.

Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate după ora 12.00 pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro, iar între orele 16.00 şi 20.00 candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii la centrele de examen unde au susţinut probele. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Anul trecut, înainte de contestaţii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 66,7 la sută înainte de depunerea contestaţiilor şi de 68,1 la sută, după soluţionarea acestora.