Rezultate Bac 2021, lucrările vor fi SCANATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări la corectare

Rezultate Bac 2021. Lucrările vor fi scanate în sala de examen, în prezența candidaților, iar corectarea se va face online.

01 iul. 2021, 19:38
Rezultate Bac 2021, lucrările vor fi SCANATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări la corectare

Rezultate Bac 2021. Ministrul Educației anunță modificări majore în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor.  Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online, “de către evaluatori care nu pot comunica între ei”, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.

Aceeași procedură de corectare online a lucrărilor va fi aplicată, de anul viitor, și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și la Bacalaureat, dar aici doar prin pilotare, a precizat ministrul. În plus, colectarea datelor se va face la nivel de item.

Digitalizarea se va realiza prin fonduri din PNRR, a spus ministrul Educației. „Am inițiat deja discuții la nivel național și de negociere cu Comisia Europeană, pentru a utiliza resurse în vederea informatizării evaluărilor, lucru care corespunde priorității de digitalizare existentă în educație, dar în același timp corespunde și nevoii de standardizare a evaluărilor”.

Sorin Cîmpeanu a descris cum se va desfășura corectarea digitalizată a examenelor: „Scanarea lucrărilor s-ar putea face chiar în sala de examen, în prezența candidaților și s-ar atribui un cod unic de identificare, iar lucrările ar fi corectate online, subliniez: de către evaluatori care nu pot comunica între ei.

După care introducerea pe itemi a punctajului de către evaluatori îți generează automat și calculul notelor și sistemul este acela care va decide automat recorectarea, dacă diferențele sunt mai mari de jumătate de punct.

Rezultate Bac 2021. Notele mici aşteptate de elevi, o realitate îngrijorătoare. Un expert în educaţie observă o altă tendinţă alarmantă

Bacalaureatul a continuat astăzi pentru absolvenţii de liceu. Ei au susţinut proba scrisă la alegere a profilului. Materiile principale pentru care au putut opta sunt geografie, logică, psihologie, informatică, biologie, fizică şi chimie.

Ana Latiş este profesoară de geografie. Iată ce spune despre subiectele de azi: „Multe dintre ele au fost lucrate la clasă datorită acelor teste de antrenamente publicate de către Minister. Eu consider că elevii au avut şanse mari să ia note mari la această probă”.

Claudia Cochină este expert în educaţie şi spune că nu rezultatele elevilor la BAC ar trebui să ne îngrijoreze, ci mai degrabă rata numărului scăzut de elevi la examen.

„Trebuie să ne uităm cu atenţie la această realitate pe care o avem în faţă. Şi anume, procente considerabile din puţinii elevi pe care noi îi mai avem renunţă să mai susţină acest examen de Bacalaureat”, explică ea.

BAREM Bacalaureat 2021. Cum trebuiau rezolvate subiectele la UMAN: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie

La proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, desfăşurată miercuri, au participat 120.704 candidaţi (96%).

Pentru susţinerea acestei probe scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidaţi. Nu s-au prezentat 4.946 de candidaţi.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 36 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15.00 de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12.00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00.

Rezultate finale Evaluare Naţională 2021. Au fost înregistrate peste 20.000 de contestații