REZULTATE BAC 2024 BUCUREŞTI EDU.RO. Note mai mici ca în anii trecuţi. 13 candidați au obținut media 10. VERIFICĂ ierarhia

Rezultate BACALAUREAT 2024: Notele de la examen au fost afișat luni, 8 iulie. În Capitală, 13 elevi au obținut media 10. Candidații nemulțumiți pot depune în aceeaşi zi contestaţiile.
Filip Stan
07 iul. 2024, 22:34
REZULTATE BAC 2024 BUCUREŞTI EDU.RO. Note mai mici ca în anii trecuţi. 13 candidați au obținut media 10. VERIFICĂ ierarhia

REZULTATE BAC 2024 BUCUREŞTI EDU.RO: Notele de la examen au fost afișate luni, 8 iulie în centrele de examen și pe bacalaureat.edu.ro.

08_07_2024_Dosar_presa_bacalaureat_2024_rezultate_IC

13 absolvenți de clasa a XII-a din București au obținut media 10, dintr-un total de 39 la nivel național. Rata de promovare în București este de 82,1%.

Rezultatele la Bacalaureat 2024 au fost afișate de Ministerul Educației pe site-ul oficial, rezultate.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen. Acest lucru înseamnă că, cei care au participat la prima sesiune de Bac 2024, vor afla în cursul dimineții cum s-au descurcat la probele scrise pe care le-au susținut la limba și literatura română, matematică sau istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat.

Potrivit datelor înregistrate în aplicația de examen anunțate de Ministerul Educației, au promovat 99.371 de candidați (95.112 candidați din promoția curentă, respectiv 4.259 din promoțiile anterioare) din totalul celor 130.041 de candidați prezenți.

Astfel, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 76,4%: în creștere cu 3,6% față de prima sesiune din anul trecut (72,8%).
Pentru promoția curentă, rata de succes este de 81,5%, în creștere cu peste 3% față de prima sesiune din anul anterior (78,4%), în timp ce pentru promoțiile din anii trecuți, procentul se situează la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%). 39 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Cei mai mulți candidați (18.426 – toate promoțiile) au obținut medii situate pe segmentul 9 – 9.49.

4.373 de candidați nu s-au prezentat, iar 103 candidați au fost eliminați.

Numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:
• Limba și literatura română: 408;
• Limba și literatura maternă: 21;
• Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie – 855);
• Proba la alegere a profilului și a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la disciplina Logică și argumentare: 1.234).
Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).
Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 12 iulie.
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat):
1. susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
3. obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).
Informații suplimentare pot fi consultate în dosarul de presă.

REZULTATE BAC 2024 BUCUREŞTI EDU.RO. Ce rezultate trebuie să ai la Bac 2024 pentru a promova

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat, candidatul trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă susținută, iar media notelor la Bacalaureat trebuie să fie minimum 6.

Media la Bac 2024 se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise. O veste bună pentru elevii care obțin media 5,99 la Bacalaureat este că aceasta va fi rotunjită la 6,00, deci candidații vor promova examenul.

Schimbările anunțate de Ministerul Educației pentru elevii care intră la liceu în anul școlar 2025 – 2026

 

REZULTATE BAC 2024 BUCUREŞTI EDU.RO. Aproape 40% dintre elevi nu au luat notă de trecere la română, la simularea din marte

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, susţinută în perioada 4 – 7 martie 2024, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Datele din aplicaţie arată că rata de promovare este cuprinsă între 60,16% la Limba română şi 84,08% la Limba maternă.

Potrivit datelor transmise, vineri, de Ministerul Educaţiei, rata de promovare la Limba română este de 60,13%, rata de promovare la disciplina obligatorie a profilului este 64,12%, rata de promovare la proba la alegere a profilului este 64,75%, iar rata de promovare la Limba maternă este 84,08%.

Ministerul anunţă că au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori evaluatori, dintre care:

Limba română: 3.909
Matematică/istorie: 4.459
Limba maternă: 264
Disciplina la alegere: 5.265

În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

”Platforma a funcţionat în parametri optimi pe întreaga durată a desfăşurării proceselor. Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, a transmis Ministerul Educaţiei, potrivit News.ro.

Sursa citată precizează că, în ceea ce priveşte modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educaţiei face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul şcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naţionale să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale.

Instituţia precizează că lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele scrise.

”Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităţilor de învăţământ vor pune la dispoziţia cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educaţiei prin inspectoratele şcolare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinţi”, a mai transmis ministerul.

Instituţia explică faptul că, în contextul utilizării platformei de evaluare digitalizată, ”Ministerul Educaţiei dispune pentru prima oară de date relevante pentru o imagine de ansamblu asupra gradului de reuşită la fiecare dintre itemii administraţi”.

”În acest sens, menţionăm că, dat fiind numărul mare de tipuri de subiecte (33) şi faptul că procesul de evaluare s-a încheiat în cursul serii de joi, 14 martie, statisticile privind gradul de reuşită pe fiecare item, la nivel naţional, vor fi făcute publice cel mai târziu pe 22 martie”, a mai transmis ministerul.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'