REZULTATE BAC BUZĂU 2018. Note obţinute de elevi

REZULTATE BAC BUZĂU 2018. Emoţii mari pentru elevii din Buzău. Aceştia au aflat miercuri, 4 iulie, primele rezultate la examenul de bacalaureat.

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 12:52
REZULTATE BAC BUZĂU 2018. Note obţinute de elevi

REZULTATE BAC BUZĂU 2018. Primele rezultate au fost afişate miercuri, în toate centrele de examen şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro.

Procentul de promovare la bacalaureat la Buzău este 73.8 la sută, trei elevi de la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu obţinând media 10. De altfel, Colegiul Hasdeu este singurul din Buzău care are rata de promovare de sută la sută. La două licee din judeţ, niciunul dintre cei care au susţinut examenul nu a obţinut media necesară.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea, rata de promovare înainte de contestaţii este 73.8 la sută, în acest judeţ.

Practic, din cei 2573 de absolvenţi de liceu prezenţi la examen au promovat 1899.

Trei elevi de la Hasdeu au luat media 10 la bacalaureat.

De asemenea, Colegiul Hasdeu este singura şcoală din Buzău cu rată de promăvare sută la sută.

Două licee, Liceul Tehnologic Lopătari şi Liceul tehnologic de la Pătârlagele, nu au nici un elev promovat din cei care au susţinut bacalaureatul.

” Din experienţa anilor trecuţi ne încadrăm în media naţională, cred eu, sunt rezultate bune. În ce priveşte şcolile în care rezultatele sunt dezastruoase an de an, am prefera să le creştem calitatea actului educaţional, nu să le desfiinţăm. Sunt şcoli în localităţi izolate şi dacă le am desfiinţa am limita dreptul la educaţie, la şcoală, copiilor de acolo. Avem în vedere însă să le transformăm în şcoli profesionale”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, s-au desfăşurat în săptămâna 25-29 iunie. Examenele au început cu testul de Limba şi literatura română – proba E)a). Marţi, 26 iunie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă – E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), s-a desfăşurat joi, 28 iunie.

VEZI AICI REZULTATE BAC BUZĂU 2018

Rezultate BAC 2018. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Rezultate BAC 2018. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate BAC 2018. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.


loading...