REZULTATE BAC OLT 2018 EDU.RO. O singură elevă a obţinut media 10. Ce note au primit absolvenţii de clasa a XII-a din Olt

REZULTATE BAC OLT 2018. Absolvenţii de liceu au aflat miercuri notele pe care le-au obţinut la examenul de bacalaureat. Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele de la Bacalaureat 2018. Potrivit EDU.ro, un singur elev a obţinut media 10 în judeţul Olt. Nemulţumiţii pot face contestaţie în aceeaşi zi, iar rezultatele finale se vor afişa pe data de 9 iulie.

04 iul. 2018, 04:21
REZULTATE BAC OLT 2018 EDU.RO. O singură elevă a obţinut media 10. Ce note au primit absolvenţii de clasa a XII-a din Olt

REZULTATE BAC OLT 2018 EDU.RO. Ministerul Educaţiei a afişat miercuri rezultatele la Bacalaureat 2018 în Olt. Potrivit acestora, doar o elevă de la Colegiul Naţional „AL.I.CUZA” CORABIA a obţinut media 10 înaintea contestaţiilor la bacalaureat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în urma centralizării notelor obţinute de absolvenţii de liceu, gradul de promovare înregistrat în judeţul Olt, înainte de contestaţii, este de 64,40 la sută, mai ridicat decât anul trecut, când a fost de 63.11 la sută, tot înainte de soluţionarea contestaţiilor.

La nivelul judeţului a fost înregistrată o singură medie de 10, aceasta fiind obţinută de Roxana Diana Căpriţă de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Corabia.

De asemenea, în patru unităţi de învăţământ s-au înregistrat procente de promovare de peste 90 la sută, fiind vorba de Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal, Colegiul Naţional Ion Minulescu Slatina, Colegiul Naţional Radu Greceanu Slatina şi Liceul Tehnologic Tufeni.

Potrivit news.ro, în două unităţi de învăţământ din judeţul Olt nu a promovat niciun elev examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Tehnologic Crîmpoia, unde cei trei elevi care au susţinut examenul au obţinut sub media 5 şi de Liceul Tehnologic Izvoarele, acolo unde singurul elev prezentat a obţinut media 5.73.

Probele scrise ale examenului de BAC, sesiunea iunie-iulie 2018, s-au desfăşurat în săptămâna 25-29 iunie.

Examenele au început cu testul de Limba şi literatura română – proba E)a). Marţi, 26 iunie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă – E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), s-a desfăşurat joi, 28 iunie.

Rezultate BAC 2018 Olt. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Vezi AICI REZULTATE BAC OLT 2018 EDU.RO

Rezultate BAC 2018 Olt. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Cei care nu au reuşit să ia nota de trecere, mai au o şansă în a doua sesiune.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2018, A DOUA SESIUNE:

20 august – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)
21 august – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)
22 august – proba obligatorie a profilului (proba Ec)
23 august – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.