REZULTATE BACALAUREAT 2012: Anchete la liceele din Vaslui, unde promovabilitatea a fost sub 40%

Mai bine de jumătate din cele 21 de unităţi de învăţământ liceal din judeţul Vaslui vor face subiectul unor anchete ale Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), după ce promovabilitatea la bacalaureat a fost sub 40% înainte de contestaţii.

RomaniaTV.net
09 iul. 2012, 16:48
REZULTATE BACALAUREAT 2012: Anchete la liceele din Vaslui, unde promovabilitatea a fost sub 40%

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui va face o analiză a fiecărei unităţi de învăţământ din cele unsprezece din judeţ unde promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului din acest an a fost sub 40%, urmând ca acolo unde se vor găsi disfuncţionalităţi să fie luate unele măsuri împotriva celor vinovaţi.

Printre liceele vizate se află şi Grupul Şcolar Tehnic „Sfânta Ecaterina” Huşi, unde promovabilitatea a fost zero, şi Grupul Şcolar de Arte şi Meserii Huşi, unitate la care din cei 57 de candidaţi prezenţi la examen doar unul singur a promovat, şi acela cu media minimă, 6.00.

Tot aici s-a înregistrat şi cea mai mică medie a unui candidat din judeţ, respectiv 1,4, după ce a obţinut nota 1,6 atât la Română, cât şi la Fizică, precum şi nota 1.00 la Matematică.

„Trebuie făcută o analiză foarte serioasă pe fiecare unitate în parte, mai ales că sunt unele grupuri şcolare care an de an au rezultate slabe la bacalaureat. Se va urmări dacă profesorii şi-au făcut treaba la clasă, cu acele pregătiri ale elevilor pe disciplinele de examen, dacă au făcut simulări şi, mai ales, dacă au interpretat rezultatele. Evident că unde vom vedea disfuncţionalităţi se vor lua şi măsuri împotriva celor vinovaţi, printre cei vizaţi putând fi şi directorii de şcoli”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Pe lângă cele două unităţi de învăţământ din Huşi, unde promovabilitatea a fost zero, respectiv 1,75, a mai existat şi un liceu particular din Bârlad, unde niciunul din cei cinci candidaţi nu au obţinut media de absolvire.

Promovabilitate la examenul de bacalaureat în judeţul Vaslui, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 48,16%, procent în creştere cu aproape cinci la sută faţă de anul trecut. După afişarea rezultatelor, au fost depuse un număr de 1.015 contestaţii care vor fi rezolvate în următoarele trei zile, cu afişarea rezultatelor finale în cursul zilei de vineri.