REZULTATE BACALAUREAT 2012 Harghita: 69,75% dintre elevi au picat BAC-ul

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Harghita. Potrivit rezultatelor afişate duminică, 69,75% dintre elevi nu au promovat examenul de Bacalaureat. Circa 3.000 de elevi din judeţul Harghita s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2012. Trei elevi au obţinut aprobarea pentru susţinerea examenului în condiţii speciale.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 10:09
REZULTATE BACALAUREAT 2012 Harghita: 69,75% dintre elevi au picat BAC-ul

Procentul de promovare la actuala sesiune a examenului de bacalaureat în Harghita este de 30,25, înaintea depunerii contestaţiilor, fiind cel mai slab rezultat consemnat de către reprezentaţii Inspectoratului Şcolar în istoria acestui examen în judeţ.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Harghita AICI

Potrivit inspectorului şcolar Bartolf Hedwig, promovabilitatea înregistrată înaintea contestaţiilor este de 30,25 la sută, la trei licee din judeţul Harghita nereuşind să promoveze niciun candidat.

„Niciodată nu am avut rezultate atât de slabe la examenul de bacalaureat. Avem trei licee la care niciunul dintre elevi nu a trecut. Este vorba despre Grupul Şcolar din Ditrău, Grupul Şcolar din Joseni şi despre Liceul Teoretic din Zetea”, a precizat reprezentantul ISJ Harghita.

Cel mai bun rezultat, de 90,65 la sută promovabilitate, a fost obţinut de elevii Liceului Teoretic cu predare în limba maghiară „Marton Aron” din Miercurea Ciuc, urmat de Liceul Pedagogic „Benedek Elek” din Odorheiu Secuiesc, cu 81,36 la sută, şi de Liceul Teologic Romano-Catolic „Segito Maria” din Miercurea Ciuc (81,32 la sută).

Dintre liceele cu predare în limba română, cea mai bună promovabilitate, de 78,38 la sută, a fost înregistrată la Liceul Teoretic „O. Tăslăuanu” din Topliţa, pe locul secund poziţionându-se Colegiul Naţional „O. Goga” din Miercurea Ciuc, cu 65,14 la sută.

„Avem copii care au picat la o singură disciplină, ei având şanse mari să remedieze situaţia la sesiunea din august, pentru că mai au şase săptămâni la dispoziţie să înveţe pentru materia la care nu au promovat. Avem picaţi şi cu nota 4,90 şi există speranţe ca ei să îmbunătăţească starea de fapt la contestaţii, dar nu într-atât încât să modifice semnificativ procentul de promovare”, a spus Bartolf Hedwig.

Judeţul Harghita (38,23%) este unul din judeţele în care cei mai puţini elevi au obţinut calificativul experimentat la proba orală de limbă română. Celelalte judeţe sunt Covasna (33,92%) şi Ilfov (31,15%).

VEZI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE BACALAUREAT 2012 ŞI REZULTATE BACALAUREAT 2012

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă.

Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012 încep pe 27 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 2 septembrie. VEZI CALENDARUL

  •             16-20 iulie – Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  •             20-21 august- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  •             20-22 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  •             21-22 august- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
  •             23-24 august – Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
  •             27 august – Proba scrisă la limba şi literatura română
  •             28 august – Proba scrisă la limba maternă
  •             29 august – Proba obligatorie a profilului
  •             31 august – Proba la alegere a profilului şi specializării
  •             2 septembrie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea constestaţiilor (16.00-20.00)
  •             3-4 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
  •             5 septembrie – Afişarea rezultatelor finale