REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sălaj: 57,49 % dintre elevi au picat

REZULTATE BACALAUREAT 2012 SĂLAJ. Promovabilitatea înregistrată în Sălaj la examenul de bacalaureat este de 42,51 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, cu 16 procente mai mică decât anul trecut, când rezultatele iniţiale indicau o promovabilitate de 58,6 la sută. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a anunţat că 2.569 de elevi au participat la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012. Pentru buna desfăşurare a examenului, au fost cumpărate aproximativ 170 de camere video. 

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 11:38
REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sălaj: 57,49 % dintre elevi au picat

Inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Szabo Stefan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că promovabilitatea înregistrată în Sălaj la examenul de bacalaureat este de 42,51 la sută.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sălaj AICI

„După încheierea probelor din examenul de bacalaureat, promovabilitatea care se înregistrează în Sălaj este de 42,51 la sută, faţă de 58,6 la sută, cât s-a înregistrat anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor. Anul trecut, după contestaţii, promovabilitatea a fost de 59,02 la sută. Acum, în total, avem 1.018 elevi care au trecut examenul. Un număr de 116 candidaţi au obţinut note de trecere la toate disciplinele, dar nu au întrunit media 6.00. Ei sunt ghinioniştii bac-ului”, a declarat Szabo Stefan.

Potrivit sursei citate, în acest an, în Sălaj sunt doi candidaţi care au obţinut media de bacalaureat 10.

Szabo a spus că, în judeţ, au fost cinci candidaţi eliminaţi din examen (câte unul la fiecare probă scrisă şi unul la evaluarea competenţelor la Limba engleză), după ce au fost prinşi în sala de examen cu fiţuici sau telefoane mobile, dar şi şase candidaţi care au susţinut probele scrise în condiţii speciale, din cauze medicale.

Printre aceştia şase, s-au numărat o adolescentă care a născut şi a susţinut probele scrise în secţia Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj şi o fată care a suferit o intervenţie chirurgicală chiar în noaptea dinaintea primei probe scrise, desfăşurate în 1 iulie.

Potrivit sursei citate, elevii care nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii, luni, în intervalul orar 8.00 – 12.00, urmând ca rezultatele finale să se afişeze în 13 iulie.

În Sălaj, pentru această sesiune de bacalaureat s-au înscris aproximativ 2.500 de candidaţi, din care au participat efectiv la probe 2.395. În judeţ, au fost organizate 17 centre de examinare, toate dotate cu camere video.

Anul trecut, prima sesiune a examenului de bacalaureat a fost susţinută de aproximativ 2.500 de absolvenţi ai cursurilor liceale. Înainte de rezolvarea celor 659 de contestaţii depuse în judeţ, promovabilitatea era de 58,6 la sută. Ulterior, aceasta a ajuns la 59,02 la sută.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.

VEZI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE BACALAUREAT 2012 ŞI REZULTATE BACALAUREAT 2012

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă.

Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012 încep pe 27 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 2 septembrie. VEZI CALENDARUL

  •             16-20 iulie – Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  •             20-21 august- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  •             20-22 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  •             21-22 august- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
  •             23-24 august – Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
  •             27 august – Proba scrisă la limba şi literatura română
  •             28 august – Proba scrisă la limba maternă
  •             29 august – Proba obligatorie a profilului
  •             31 august – Proba la alegere a profilului şi specializării
  •             2 septembrie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea constestaţiilor (16.00-20.00)
  •             3-4 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
  •             5 septembrie – Afişarea rezultatelor finale