REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sibiu: 48,34% dintre elevi, picaţi la BAC

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sibiu. Rezultatele examenului de bacalaureat din judeţul Sibiu, înainte de contestaţii, indică o promovabilitate de 51,66 la sută, cu aproximativ două puncte procentuale mai mică decât cea înregistrată anul trecut. Examenul de Bacalaureat 2012 s-a desfăşurat în opt centre de examen, în Sibiu şi în Mediaş şi trei centre de evaluare în Sibiu, toate doatate cu camere de supraveghere. 199.272 de absolvenţi de liceu s-au înscris, la nivel naţional, în sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2012. Dintre aceştia, 154.367 au fost din seria curentă şi 44.905 din cea anterioară.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 12:01
REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sibiu: 48,34% dintre elevi, picaţi la BAC

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 51,66 în judeţul Sibiu, potrivit inspectorului şcolar general Constantin Gorun.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sibiu AICI

„Se apropie de cel de anul trecut şi vom vedea şi după rezultatul sesiunii din toamnă, anul trecut procentul crescând cu numai 20 de sutimi. Sperăm să obţinem mai mult anul acesta. Eu cred că stăm foarte bine, comparativ cu alte judeţe unde am văzut promovabilitate de 15 la sută, acolo chiar mi se pare că nu se face nimic”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Constantin Gorun.

Potrivit datelor afişate pe site-ul inspectoratului, în judeţul Sibiu au fost două medii 10, obţinute de două eleve de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din municipiu.

„Am luat 9,76, la profilul mate – info şi sunt mulţumită. Cel mai greu mi s-a părut la română, dar acolo am luat cel mai mult, am fost surprinsă. În continuare voi da la Bucureşti, la calculatoare”, a declarat o absolventă, la vederea rezultatelor.

„Am obţinut 9,23. A fost bine, mă aşteptam la mai mult la mate. Dar a fost ok, o să dau în Bucureşti, la finanţe – bănci. Toţi colegii mei au luat note foarte bune. La noi, nu au picat mulţi, în centru, numai vreo doi-trei picaţi”, a spus o altă tânără.

În judeţul Sibiu, s-au înscris la examen 3.245 de candidaţi şi au promovat 1.510. Un număr de 322 nu s-au prezentat la examen, iar alţi şase au fost eliminaţi în timpul evaluărilor.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.

VEZI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE BACALAUREAT 2012 ŞI REZULTATE BACALAUREAT 2012

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă.

Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012 încep pe 27 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 2 septembrie. VEZI CALENDARUL

  •             16-20 iulie – Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  •             20-21 august- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  •             20-22 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  •             21-22 august- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
  •             23-24 august – Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
  •             27 august – Proba scrisă la limba şi literatura română
  •             28 august – Proba scrisă la limba maternă
  •             29 august – Proba obligatorie a profilului
  •             31 august – Proba la alegere a profilului şi specializării
  •             2 septembrie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea constestaţiilor (16.00-20.00)
  •             3-4 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
  •             5 septembrie – Afişarea rezultatelor finale