REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vaslui: Peste 51,84% din elevi au picat examenul

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vaslui. Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Vaslui, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 48,16 la sută, procent în creştere cu aproape cinci la sută faţă de anul trecut şi considerat mulţumitor de către şefii învăţământului vasluian, două licee înregistrând procente de peste 93 la sută. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, 3.556 de elevi vasluieni de clasa a XII-a au susţinut examenul de Bacalaureat în 2012. 

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 12:06
REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vaslui: Peste 51,84% din elevi au picat examenul

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Vaslui AICI

Aproape jumătate dintre cei 3.556 elevi înscrişi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an au fost declaraţi admişi înainte de depunerea contestaţiilor, în condiţiile în care un număr de 1.713 au obţinut cel puţin media 6.00, ceea ce reprezintă un procent de 48,16 la sută.

Comparativ cu anul trecut, procentul de promovabilitate este în creştere cu aproape cinci la sută, tot înainte de depunerea contestaţiilor.

„Putem spune că este un procent mulţumitor, ţinând cont de contextul social actual al candidaţilor şi raportat la situaţia particulară a fiecăruia. Ce-i drept, ne-am fi dorit un procent de promovabilitate de 70 la sută, dar, până la urmă, acesta este gradul de pregătire al absolvenţilor de liceu”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.

În ceea ce priveşte promovabilitatea pe unităţi de învăţământ, cele mai mari procente sunt înregistrate la Colegiul „Gheorghe Roşca Codreanu”, cu 94,36 la sută, Liceul „Mihail Kogălniceanu”, cu 93,17 la sută, şi Seminarul Teologică Huşi, cu 87,5 la sută.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui nu au putut oferi informaţii legate de cele mai scăzute procente de promovabilitate la liceele sau grupurile şcolare din judeţ.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.

VEZI MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE BACALAUREAT 2012 ŞI REZULTATE BACALAUREAT 2012

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă.

Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012 încep pe 27 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 2 septembrie. VEZI CALENDARUL

  •             16-20 iulie – Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  •             20-21 august- Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  •             20-22 august – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  •             21-22 august- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
  •             23-24 august – Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
  •             27 august – Proba scrisă la limba şi literatura română
  •             28 august – Proba scrisă la limba maternă
  •             29 august – Proba obligatorie a profilului
  •             31 august – Proba la alegere a profilului şi specializării
  •             2 septembrie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea constestaţiilor (16.00-20.00)
  •             3-4 septembrie – Rezolvarea contestaţiilor
  •             5 septembrie – Afişarea rezultatelor finale