REZULTATE BACALAUREAT 2016: La Constanţa gradul de promovabilitate este de 60,52 la sută

Ministerul Educaţiei a publicat notele elevilor care au susţinut examenul de bacalaureat. La Constanţa gradul de promovabilitate este de 60,52 la sută. Elevii nemulţumiţi de notele pe care le-au luat pot face contestaţie marţi, între orele 16:00 - 20:00.

RomaniaTV.net
12 iul. 2016, 11:28
REZULTATE BACALAUREAT 2016: La Constanţa gradul de promovabilitate este de 60,52 la sută

Potrivit primelor informaţii, aproape 67 la sută dintre candidaţi au obţinut medii de promovare. La Constanţa, au fost obţinute patru medii de 10. Este vorba despre doi elevi de la Colegiul „Mircea” şi alţi doi de la Liceul „Ovidius”.

La centrul de examinare „Mircea” unde au susţinut examenul şi cei de la Liceul „George Călinescu”, sunt 20 de de respinşi, în timp ce la Centrul de examinare Colegiul de Arte „Regina Maria”, aproape jumătate dintre elevi au fost respinşi.

 La Constanţa, 60,52 % este gradul de promovabilitate la examenul de bacalaureat.

„Este un procent care reflectă starea din învăţământ. Nu ne poate mulţumi procentul. Sperăm că prin măsurile pe care le vom lua să avem rezultate mai bune în următorii ani. Sunt cauze care ţin de structură şi de modul în care sunt abordate disciplinele pe care studiază elevii. Trebuie să luăm măsuri ŞI să îmbunătăţim situaţia”, adeclarat Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, pentru DIGI24.

Înainte de contestaţii, 56 de elevi din România au reuşit să obţină media „10″ la Bacalaureat.

Citeşte şi  Rezultate bacalaureat 2016 Timiş: PATRU licee cu ZERO promovaţi, nicio medie de 10