REZULTATE BACALAUREAT 2019. Cum să iei note mari cu efort minim. APLICAŢIA specială pentru Bac 2019

Publicat: Joi, 14 Martie 2019 18:26 // Actualizat: Joi, 14 Martie 2019 18:26 // Sursa: romaniatv.net

Un licean din Adjud poate fi ajutorul nesperat pentru mulţi adolescenţi care dau bacalaureatul în acest an. Băiatul a creat o aplicaţie care adună la un loc toate materialele necesare studiului.

Elevii pot găsi centralizat tot ce a publicat Ministerul Educației, dar și subiecte din anii anteriori, scutind astfel timp preţios alocat, altfel, căutărilor pe internet. În nicio lună de la lansare, aplicaţia a fost descărcată de zece mii de ori.  

Bacalaureat de 10.ro este aplicația

Aşa se numeşte aplicaţia care promite elevilor de clasa a douăsprezecea un ajutor în plus pentru examenul maturităţii. A fost creată şi dezvoltată de Andrei Ilie, un adolescent care urmează şi el să dea BAC-ul, la Colegiul Naţional Emil Bota din Adjud.

Ideea i-a venit din propria experienţă. Andrei, care a fost olimpic național doi ani la rînd la tehnologia informației, spune că se săturase să piardă timp căutând pe internet materialele necesare pentru studiu. 

Calendar Bacalaureat 2019. Ministerul Educatiei a anuntat datele examenelor

Ministerul Educatiei Nationale a aprobat calendarul de desfasurare a examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2018-2019. Prima sesiune a Bacului incepe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.


Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 4 iunie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (5 - 6 iunie).
 
In zilele de 7, 10 si 11 iunie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in 12 - 13 iunie se vor evalua competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C). Candidatii de alta confesiune decat cea ortodoxa, care sarbatoresc Rusaliile in data de 10 iunie, pot fi programati pentru sustinerea probei D in zilele de 7 si 11 iunie.
 
Prima proba scrisa - Limba si literatura romana - Ea) - va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba si literatura materna - Eb)- este programata pe 2 iulie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului pe 3 iulie. Ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - se va desfasura pe 4 iulie.
 
Afisarea primelor rezultate este programata pentru data de 8 iulie (pana la ora 12.00) si va fi urmata de depunerea contestatiilor (orele 12.00 – 16.00). intre 9 si 12 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 13 iulie.
 
Calendar Bacalaureat 2019
 
3 - 4 iunie - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana
5 - 6 iunie - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna
7, 10, 11 iunie - evaluarea competentelor digitale
12 - 13 iunie - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.
 
1 iulie - proba scrisa la Limba si literatura romana 
2 iulie -  proba  scrisa la Limba si literatura materna
3 iulie - proba scrisa obligatorie a profilului 
4 iulie -  proba scrisa la alegere a profilului si specializarii
 
8 iulie - afisarea primelor rezultate; depunerea contestatiilor
13 iulie - afisarea rezultatelor finale 
 
Inscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune se fac in saptamana 27 - 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se incheie vineri, 31 mai.
 
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are urmatoarea structura: 
 
15 - 19 iulie - inscrierea candidatilor; 
26 iulie - inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente; 
21 august - limba si literatura romana - proba Ea) - proba scrisa; 
22 august - limba si literatura materna - proba Eb) - proba scrisa; 
23 august - proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisa; 
26 august - proba la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - proba scrisa.
 
Pe 27 si 28 august va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A, pe 29 august evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B, 30 august si 2 septembrie - evaluarea competentelor digitale - proba D, iar pe 2 - 3 septembrie evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C.
 
In data de 3 septembrie va avea loc afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12.00) si depunerea contestatiilor (orele 12.00 - 16.00).
 
Rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, vor fi afisate pe 7 septembrie. 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7305
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H