Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș. Edu.ro a publicat notele. Cum s-au descurcat elevii din acest județ

Rezultatele la examenele de la Bacalaureat 2021 au fost afișate pe data de 5 iulie. Lista completă poate fi consultată pe site-ul nostru româniatv.et, dar și pe site-ul Ministerului Educației edu.ro.

05 iul. 2021, 10:18
Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș. Edu.ro a publicat notele. Cum s-au descurcat elevii din acest județ

Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș. Notele pot fi aflate și la avizierul unităților de învățământ în care s-a desfășurat examenul.

Rezultate Bacalaureat 2021 Timiș. Edu.ro a publicat notele. Cum s-au descurcat elevii din acest județ

Lista completă cu notele pentru județul Timiș poate fi accesată aici.

Pentru promovarea examenului, candidații trebuie să obțină cel puțin media 6 la probele scrise, iar la fiecare probă în parte, nota nu trebuie să fie mai mică de 5. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

„Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat”, se arată în metodologia după care este organizat examenul de bacalaureat.

Calendar Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie
19-26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
26-27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
30-31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
1-3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Ministrul Educației anunță modificări majore în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor.  Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online, “de către evaluatori care nu pot comunica între ei”, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.

Citește și: Bacalaureat 2021. Întâmplări trăsnite din timpul probelor: de la mirosul puternic de mir care a învăluit o întreagă clasă la „Moara cu noroc” interpretată de Psihotrop, dată la maximum într-o maşină ce staţiona în faţa liceului
Aceeași procedură de corectare online a lucrărilor va fi aplicată, de anul viitor, și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și la Bacalaureat, dar aici doar prin pilotare, a precizat ministrul. În plus, colectarea datelor se va face la nivel de item.

Citește și: Rezultate Bac 2021, lucrările vor fi SCANATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări la corectare