Rezultate Bacalaureat 2023 EDU.RO. Cum poţi afla ce NOTĂ ai luat, înaintea tuturor

Afişarea rezultatelor examenului de bacalaureat, în centrele de examen şi online, urmează să aibă loc luni, până la ora 12:00, după care pot fi depuse contestaţiile, rezultatele finale fiind aşteptate în 7 iulie. În 2022, rata de promovare la bacalaureat, înainte de contestaţii, a fost de 73,3%, cea mai mare din ultimii 10 ani, iar după contestaţii a crescut la 75,2%.

03 iul. 2023, 09:47
Rezultate Bacalaureat 2023 EDU.RO. Cum poţi afla ce NOTĂ ai luat, înaintea tuturor

Rezultate Bacalaureat 2023 EDU.RO. Primele rezultate ale examenului, anunţate luni, după care pot fi depuse contestaţii. În 2022, rata de promovare înainte de contestaţii a fost de 73,3%

A început numărătoarea inversă pentru elevii de liceu care așteaptă cu emoție afișarea rezultatelor examenului de Bacalaureat din acest an, care vor fi publicate de Ministerul Educației astăzi, până la ora 12.00, pe site-ul oficial. De asemenea, notele vor fi afișate și la avizierele centrelor de examen în același interval de timp. Romaniatv.net prezintă, pas cu pas, modul în care puteți fi printre primii care află rezultatele la Bac.

Rezultate BAC 2023 Alba 

Rezultate BAC 2023 Argeș

Rezultate BAC 2023 Arad

Rezultate BAC 2023 București

Rezultate BAC 2023 Bacău

Rezultate BAC 2023 Bihor

Rezultate BAC 2023 Bistrița-Năsăud

Rezultate BAC 2023 Brăila

Rezultate BAC 2023 Botoșani

Rezultate BAC 2023 Brașov

Rezultate BAC 2023 Buzău

Rezultate BAC 2023 Cluj

Rezultate BAC 2023 Călărași

Rezultate BAC 2023 Caraș-Severin

Rezultate BAC 2023 Constanța

Rezultate BAC 2023 Covasna

Rezultate BAC 2023 Dâmbovița

Rezultate BAC 2023 Dolj

Rezultate BAC 2023 Gorj

Rezultate BAC 2023 Galați

Rezultate BAC 2023 Giurgiu

Rezultate BAC 2023 Hunedoara

Rezultate BAC 2023 Harghita

Rezultate BAC 2023 Ilfov

Rezultate BAC 2023 Ialomița

Rezultate BAC 2023 Iași

Rezultate BAC 2023 Mehedinți

Rezultate BAC 2023 Maramureș

Rezultate BAC 2023 Mureș

Rezultate BAC 2023 Neamț

Rezultate BAC 2023 Olt

Rezultate BAC 2023 Prahova

Rezultate BAC 2023 Sibiu

Rezultate BAC 2023 Sălaj

Rezultate BAC 2023 Satu-Mare

Rezultate BAC 2023 Suceava

Rezultate BAC 2023 Tulcea

Rezultate BAC 2023 Timiș

Rezultate BAC 2023 Teleorman

Rezultate BAC 2023 Vâlcea

Rezultate BAC 2023 Vrancea

Rezultate BAC 2023 Vaslui

Rezultate Bacalaureat 2023. Lucrări anulate dintr-o greșeală a profesoarelor asistente. Un nou scandal similar cu cel de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”
A fost un week-end cu „suspans” pentru absolvenții de liceu care urmează să afle, astăzi, rezultatele la examenul de Bacalaureat 2023, în condițiile în care ponderea notei la Bac este extrem de importantă pentru admiterea la mai multe facultăți.

Spre exemplu, la facultățile Administraţie şi Afaceri, Fizică, Jurnalism, Limbi și Literaturi Străine, Matematică și Informatică, Psihologie și Științele Educației,  Științe Politice și Teologie din cadrul Universității București (UBB), examenul de admitere în 2023 constă într-o formulă mixtă, iar notele la Bacalaureat au diferite ponderi în medie. De asemenea, concursul de admitere se va face pe baza mediei de la Bacalaureat și a unui eseu motivaţional la facultățile Filosofie, Sociologie, Geografie și Istorie din cadrul UBB.

Rezultate Bacalaureat 2023 EDU.RO. Când sunt publicate rezultatele la Bac 2023

Astfel, miza notelor la Bacalaureat 2023 este una foarte importantă pentru liceenii care vor să își continue educația cu studii superioare.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat – care pot fi modificate în funcție de rezultatul contestațiilor – sunt afișate luni, 3 iulie, până la ora 12:00. Notele pot fi accesate  pe site-ul oficial al Ministerului Educației rezultate.edu.ro, dar vor fi disponibile și la avizierele centrelor de examen.

Rezultate Bac 2023. După Evaluare, dezastru şi la Bacalaureat! Află cu un singur click toate mediile!

Mai exact, elevii care au participat la prima sesiune de Bac din acest an vor afla în cursul dimineții zilei de luni, 3 iulie, cum s-au descurcat la probele scrise pe care le-au susținut la limba și literatura română, matematică sau istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat, dar și la limba maternă (în cazul elevilor care au studiat într-una din limbile minorităților naționale).

În funcție de notele obținute, elevii vor primi calificativul “admis” sau “respins”. Pentru a fi admiși, candidații trebuie să obțină media tuturor probelor minim 6, iar la celelalte probe minim 5.

Cum afli nota la BAC în funcție de codul personal

Ca și anul trecut, rezultatele la Bacalaureat vor fi afișate anonimizat. Mai exact, Ministerul Educației nu va mai afișa numele și prenumele candidaților, ci doar coduri de identificare pentru a protejata identitatea elevilor de liceu care au susținut examenul de Bac.

Fiecare elev a primit câte un cod de identificare la prima probă scrisă și acesta va putea fi folosit pentru verificarea rezultatelor la Bac 2023.
Pentru a afla notele obținute la examenul de Bacalaureat, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ — centre de examen – tipăresc lista rezultatelor examenului care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunea „absent”/„eliminat din examen”, după caz.

 

Procedura aflării notelor la BAC 2023

Pasul 1: Accesați platforma online dedicată

Primul pas în aflarea rezultatelor Bacalaureatului online din 2023 este accesarea platformei online dedicate pe edu.ro. Ministerul Educației din România a dezvoltat o platformă specială pentru acest scop, care poate fi accesată AICI.

Pasul 2: Folosirea codului personal

După ce accesați platforma online dedicată, veți observa o pagină pe care va exista un câmp dedicat în care trebuie să introduceți codul primit la prima probă de examen. Este important să vă asigurați că introduceți corect acest cod pentru a evita eventualele erori în procesul de autentificare.

Pasul 3: Aflarea rezultatelor

După ce v-ați autentificat în contul personal, veți fi redirecționat către pagina cu rezultatele Bacalaureatului din 2023. Aici, veți putea vizualiza nota pe care ați obținut-o la fiecare disciplină la care ați fost evaluați.

Rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate în formatul: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „reușit” / „respins” / „neprezentat” / „eliminat din examen”, după caz.

Pasul 4: Contestarea rezultatelor (opțional)

Elevii de liceu care consideră că rezultatele obținute la Bacalaureatul din 2023 nu reflectă corect modul în care au rezolvat subiectele, au opțiunea de a contesta aceste rezultate. Pentru a face acest lucru, va trebui să completeze un formular în care să specifice proba sau probele la care solicită recorectarea lucrării. Cererea de contestație poate fi depusă online sau fizic la școala unde ați susținut examenul.

Cum se face rezolvarea contestațiilor la BAC 2023

După centralizarea solicitărilor de contestație, lucrările sunt recorectate. După încheierea procesului de evaluare a lucrărilor, notele obținute în urma reevaluării sunt comparate cu cele inițiale. În cazul în care se constată o diferență mai mare de un punct, se convoacă o nouă comisie de evaluare, iar nota acordată de această a doua comisie devine nota finală. Elevii de liceu care depun contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație prin care confirmă că sunt conștienți că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate să modifice nota inițială, fie prin creștere, fie prin scădere.

Nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor devine nota definitivă, indiferent de diferența de punctaj față de nota inițială acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota finală obținută de candidat la respectiva probă.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate în data de 7 iulie.

Calendar Bacalaureat 2023, sesiunea iunie – iulie

– 26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;

– 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;

– 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;

– 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;

– 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;

– 4-6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor;

– 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale