REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Buzău, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA A DOUA 2012, Buzău. Peste 2.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat sesiunea de toamnă, din Buzău. În judeţ, doar şapte absolvenţi au reuşit să promoveze bacalaureatul după soluţionarea contestaţiilor.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 14:19
REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Buzău, după soluţionarea contestaţiilor

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea, după soluţionarea celor 331 de contestaţii depuse de elevii buzoieni, procentul de promovabilitate a crescut de la 34,8 la 35,14, potrivit Mediafax. Burducea a adăugat că în ceea ce priveşte diferenţele de notare, acestea nu sunt mai mari de un punct şi 40 de sutimi faţă de notele primite iniţial.

La Buzău, cele mai multe contestaţii au fost depuse la matematică, dar şi la română, istorie şi biologie, lucrările fiind recorectate de cadre didactice din Bacău.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Buzău, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris 2.104 absolvenţi, dar 1.861 s-au prezentat şi au susţinut probele de examen.

Un singur absolvent de liceu din judeţul Buzău a primit o notă între 9.00 şi 9,99 şi niciunul nu a fost notat cu 10.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat în judeţul Buzău promovabilitatea a fost puţin peste 50 la sută.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 sesiunea a doua Buzău AICI

Circa 180.000 de liceeni au participat anul acesta la examenul de maturitate. Prima sesiune a fost un dezastru. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistrat în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul.

În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Vezi aici cum s-au prezentat elevii în prima zi de examen.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.