REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Covasna, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA A DOUA 2012, Covasna. 1.043 de candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat sesiunea de toamnă, din Covasna. 15 candidaţi din judeţul Covasna au promovat examenul de bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor, astfel că promovabilitatea în sesiunea de toamnă a crescut de la 16,91 la 18,84 la sută.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 14:19
REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Covasna, după soluţionarea contestaţiilor

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna Farkas Csaba a declarat, miercuri, că procentul de promovabilitate în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a crescut la 18,84, în condiţiile în care înaintea rezolvării contestaţiilor a fost de 16,91, potrivit Mediafax.

Conform rezultatelor finale, încă 15 elevi au reuşit să promoveze examenul după contestaţii, astfel că, în total, 155 de candidaţi au luat bacalaureatul.

După aflarea rezultatelor de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 275 de contestaţii au fost depuse, în Covasna, de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute.

La sesiunea similară din 2011, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 18,06 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor, în timp ce la sesiunea din vară din acest an aproximativ 34 la sută dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut bacalaureatul au reuşit să promoveze examenul.

Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a fost de 16,91% în judeţul Covasna. Potrivit datelor oferite de inspectorul ISJ Covasna, la examen s-au înscris 1.043 de absolvenţi, dintre care 215 nu s-au prezentat, iar un elev a fost eliminat pe parcursul examenelor. Potrivit ISJ Covasna, dintre candidaţii care s-au prezentat la examen doar 140 de elevi au promovat sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 687 de candidaţi obţinând media generală sub 6.00.

La sesiunea similară din 2011, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 18,06 la sută, înainte de soluţionare a contestaţiilor, în timp ce la sesiunea din vară din acest an aproximativ 34 la sută dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut bacalaureatul au reuşit să promoveze examenul.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 sesiunea a doua Covasna AICI

Circa 180.000 de liceeni au participat anul acesta la examenul de maturitate. Prima sesiune a fost un dezastru. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistrat în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul.

În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Vezi aici cum s-au prezentat elevii în prima zi de examen.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.