REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Sălaj, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA A DOUA 2012, Sălaj. Aproape 100.000 de elevi de clasa a XII-a, care nu au promovat prima sesiune a examenului de bacalaureat, s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate. Promovabilitatea înregistrată în Sălaj la examenul de bacalaureat, în sesiunea de toamnă, a rămas aceeaşi în urma soluţionării contestaţiilor, de 23,71 la sută, doar trei candidaţi promovând examenul după reevaluarea lucrărilor, în timp ce tot trei candidaţi au fost declaraţi respinşi.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 14:20
REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Sălaj, după soluţionarea contestaţiilor

Preşedintele Comisiei de Bacalaureat Sălaj, Maria Pop, a declarat, miercuri, că promovabilitatea înregistrată în judeţ la examenul de bacalaureat, în sesiunea de toamnă, a rămas aceeaşi în urma soluţionării contestaţiilor, potrivit Mediafax.

„Din 114 contestaţii depuse, au fost admise doar 26. Astfel, 16 contestaţii au fost soluţionate în favoarea candidaţilor, fiindu-le majorate notele, în timp ce pentru zece candidaţi contestaţiile au adus note mai mici. Din contestaţiile admise, trei candidaţi au primit note de trecere a probei, reuşind să promoveze Bac-ul. De cealaltă parte, trei candidaţi au trecut sub linie, fiindu-le scăzute notele sub 5. Prin urmare, promovabilitatea înregistrată în a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este tot de 23,71 la sută”, a declarat Maria Pop.

Potrivit sursei citate, pentru niciuna dintre cele 26 de lucrări reevaluate nota nu a fost modificată cu mai mult de un punct. Cea mai mare diferenţă a fost de 0,8 puncte, a unui candidat declarat respins după reevaluarea lucrării. Acesta a primit iniţial nota 5,4, ulterior fiind notat cu 4,6.

Potrivit Mariei Pop, promovabilitatea de 23,71 la sută este mai mare decât cea de la sesiunea de tomnă de anul trecut, după contestaţii, când 18,06 la sută din candidaţi au promovat. În 2011, înainte de contestaţii, promovabilitatea a fost de 17,94 la sută.

În Sălaj, la a doua sesiune a bacalaureatului din acest an au fost prezenţi în săli 852 de candidaţi, unul din ei fiind eliminat din examen după ce a fost prins cu telefonul mobil. În judeţ nu a existat nicio notă 10.

La prima sesiune de bacalaureat din acest an, promovabilitatea înregistrată în Sălaj a fost de 42,92 la sută, după soluţionarea contestaţiilor.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sălaj AICI

Circa 180.000 de liceeni au participat anul acesta la examenul de maturitate. Prima sesiune a fost un dezastru. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistrat în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul.

În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Vezi aici cum s-au prezentat elevii în prima zi de examen.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.