REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Sibiu, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA A DOUA 2012, Sibiu. Peste 1.500 de candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat sesiunea de toamnă, din Sibiu. Rezultatele au fost afişate pe 2 septembrie, iar contestaţiile depuse au fost soluţionate în intervalul 3-4 septembrie. Pe 5 septembrie se afişează rezultatele finale.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 14:20
REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Sibiu, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Sibiu AICI

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Sibiu, Ioana Dăneţiu, promovabilitatea în judeţul Sibiu la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 25,74 la sută, înainte de contestaţii, aproximativ un sfert dintre candidaţi fiind declaraţi admişi.

„La sesiunea de toamnă s-au înscris 1.543 de absolvenţi. În urma afişării rezultatelor, doar 25,74 la sută au promovat bacalaureatul”, a declarat corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la sesiunea din vară promovabilitatea a fost de 53,1 la sută, peste media pe ţară.

Circa 180.000 de liceeni au participat anul acesta la examenul de maturitate. Prima sesiune a fost un dezastru. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistrat în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul.

În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Vezi aici cum s-au prezentat elevii în prima zi de examen.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.