REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Timiş, după soluţionarea contestaţiilor

REZULTATE BACALAUREAT SESIUNEA A DOUA 2012, Timiş. Aproape 100.000 de elevi de clasa a XII-a, care nu au promovat prima sesiune a examenului de bacalaureat, s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate. În judeţul Timiş, promovabilitatea la bacalaureat a crescut în urma rezolvării contestaţiilor, de la 24,07 la sută la 25,21 la sută, fiind modificate 147 de medii la sesiunea de toamnă a examenului.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 14:20
REZULTATE BACALAUREAT sesiunea a doua 2012 Timiş, după soluţionarea contestaţiilor

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, din cele 683 de contestaţii depuse de candidaţi la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţ, 536 de medii au rămas neschimbate.

Un număr de 147 de medii au fost modificate în urma contestaţiilor, iar 36 de candidaţi au primit, după recorectare, note mai mici. În schimb, în cazul a 111 candidaţi care au depus contestaţie, nota a fost mărită.

Din cei 111 însă, numai 27 au reuşit să promoveze examenul, restul notelor fiind mărite insuficient ca să le asigure promovarea.

Astfel, procentul de promovabilitate, în Timiş, a crescut de la 24,07 la 25,21, cu puţin peste un procent. Din cei peste 2.300 de candidaţi prezenţi la a doua sesiune a examenului, 594 au reuşit să promoveze. „Promovabilitatea a crescut cu 1,14 procente în judeţul Timiş. La 111 de candidaţi le-au fost mărite notele în urma contestaţiilor, dar la cei mai mulţi nu a fost suficient pentru a obţine o medie peste şase, care să le asigure promovarea examenului de bacalaureat”, a declarat Marcel Brancu, secretarul Comisiei de Bacalaureat din Timiş.

Potrivit lui Brancu, în urma contestaţiilor, 14 candidaţi care au avut medii între 5 şi 5,99 şi care au depus contestaţie în speranţa că vor reuşi să obţină sutimile necesare promovării au primit note mai mici la recorectare, iar media obţinută a scăzut sub cinci.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Timiş, era de 24,07 la sută înaintea contestaţiilor, cu aproximativ zece procente mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Timiş AICI

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, 75.93 la sută dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la sesiunea din toamnă au fost declaraţi respinşi, în timp ce 23.07 la sută dintre cei prezenţi au fost admişi la sesiunea din toamnă a examenului de maturitate.

Comparativ cu anul trecut, sesiunea de toamnă din acest an a examenului de bacalaureat din Timiş a fost mai reuşită, în condiţiile în care în anul 2011, în sesiunea de toamnă în judeţul Timiş promovabilitatea a fost de 14.5 la sută.

În prima sesiune a bacalaureatului de anul acesta, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Vezi aici cum s-au prezentat elevii în prima zi de examen.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.