REZULTATE DEFINITIVAT 2012. Profesorii pot vedea rezultatele afişate online

Definitivat 2012. Marţi, 17 iulie, s-au desfăşurat probele scrise ale examenului naţional de acordare a definitivării în învăţământ - sesiunea 2012, la care s-au prezentat 5.765 (95.64%) de candidaţi, dintre cei 6.028 care au obţinut cel puţin media 7 la inspecţiile la clasă derulate în intervalul 1 noiembrie 2011 - 5 iulie 2012. Afişarea rezultatelor este programată pentru luni, 23 iulie. VEZI AICI REZULTATELE.

RomaniaTV.net
23 iul. 2012, 07:44
REZULTATE DEFINITIVAT 2012. Profesorii pot vedea rezultatele afişate online

REZULTATE DEFINITIVAT 2012 Peste 5.000 de profesori au susţinut, marţi, probele scrise ale examenului naţional de acordare a definitivării în învăţământ. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 23 iulie. VEZI AICI REZULTATELE.

În zilele de 23 şi 24 iulie vor fi înregistrate contestaţiile depuse, procedură urmată de transmiterea acestora la centrele de reevaluare. Soluţionarea contestaţiilor este prevăzută pentru data de 25 iulie, iar o zi mai târziu, în 26 iulie, vor fi afişate rezultate finale (în centrele de examen). Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă.

La fel ca şi absolvenţii claselor a VIII-a, nici profesorii nu au scăpat de emoţii. Dascălii au primit, la proba scrisă la limba şi literatura română un subiect care nu era prevăzut în programa de examen, mai exact, basmul cult.

Citeşte aici mai multe despre acest scandal.

Dintre cei 5.765 de candidaţi prezenţi la examenul de definitivat, 17 au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, iar alţi 293 s-au retras. Candidaţii eliminaţi pierd dreptul de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ în sesiunea imediat următoare. În schimb, candidaţii retraşi din motive medicale sau personale au dreptul de a solicita anularea lucrării pe baza unei declaraţii. În acest caz, lucrările nu sunt evaluate, iar candidaţii respectivi pot să se reînscrie în sesiunea următoare. Probele scrise au fost susţinute la 116 discipline.

În vederea obţinerea definitivării, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la următoarele discipline: educatoare/institutori/profesori în învăţământul preşcolar – 1.250, limba şi literatura română – 697, învăţători/institutori/profesori în învăţământul primar – 477, limba şi literatura engleză – 424, respectiv educaţie fizică – 353. Peste 100 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probei scrise la discipline precum limba şi literatura maghiară maternă, psihologie, istorie, biologie sau geografie. La 22 de discipline proba scrisă a fost susţinută de către un singur candidat (exemple: limba şi literatura rromani maternă, electromecanică, religie unitariană etc.).