REZULTATE DEFINITIVAT 2015 EDU.RO: Suspiciuni la examenul profesorilor. NOTE PE JUDETE

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. În urma examenului de definitivat care a avut loc pe 9 iulie, peste tot în ţară, Federatia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Ministerului Educaţiei să verifice modul în care au fost formulate subiectele, precum şi baremul de corectare.

14 iul. 2015, 06:41
REZULTATE DEFINITIVAT 2015 EDU.RO: Suspiciuni la examenul profesorilor. NOTE PE JUDETE
REZULTATE DEFINITIVAT 2015: Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate se va desfăşura miercuri, 15 iulie, începând cu ora 10:00, în 87 de centre de examen. Sunt aşteptaţi să participe cei aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice desfăşurate în perioada 27 mai – 26 iunie şi care au validat fişele de înscriere. Absolvenţii promoţiei curente (peste 4.300) pot valida fişa de înscriere până în dimineaţa zilei de 15 iulie.

Topul judetelor la definitivat:

Ponderea notelor intre 8 si 10 atinge procente de peste 50% in judetele:

1. Sibiu: 59,4%

2. Harghita: 57,3%

3. Cluj: 56,9%

4. Iasi: 53,5%

5. Covasna: 53,1%

6. Timis: 51,3%

7. Mures: 51,1%

8. Salaj: 50,9%


 

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2015, au fost publicate 4.189 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.528 în mediul urban şi 1.661 în mediul rural). Un număr mare de candidaţi s-a înscris pentru ocuparea posturilor de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (4.702), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (4.110), limba şi literatura română (2.855), educaţie fizică (2.188) şi limba şi literatura engleză (1.932). Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (994), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (896) şi muzică instrumentală (221).
 
Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar presupune susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise. Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul celor 9 candidaţi cu anumite deficienţe. Aceştia provin din Capitală şi din judeţele Buzău, Caraş-Severin, Cluj şi Vrancea.
 
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe http://subiecte2015.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre constituite la nivel naţional.
Primele rezultate se afişează la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015, în data de 20 iulie. Contestaţiile la proba scrisă se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, şi 21 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015, în data de 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Candidaţii care au obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2015, au avut posibilitatea să folosească acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2015.
Toate actele normative care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015: Sindicatele anunţă că a primit plângeri de la profesorii care au susţinut examenul, aceştia spunând că există ambiguităţi în ceea ce priveşte baremul de la psihopedagogie. Subiectul de psihopedagogie de anul acesta a constat în abordarea unei teme din cele optsprezece prevăzute în programă. Asta nu i-a surprins cu nimic pe cei care au învăţat. Ambiguitatea există în barem, potrivit căruia candidaţii ar fi trebuit să dezbată şi alte teme. Am primit o serie de plângeri de la profesorii care au susţinut acest examen, în ceea ce priveşte neconcordanţa între subiectul numărul 3 din programa de psihopedagogie şi baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decât în programă”,declară Simion Hâncescu, preşedintele  Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar.

DEFINITIVAT 2015: Când se află REZULTATE DEFINITIVAT. Subiecte şi bareme

Acesta mai spune că: „este nedrept să ne batem joc de tinerii, şi aşa puţini, cu vocaţie pentru învăţământ. Este inadmisibil ca la un astfel de examen să fie făcute greşeli la modul de notare. 

REZULTATE DEFINITIVAT 2015 EDU.RO

Programa pentru examenul de definitivat este oricum foarte stufoasă, iar candidaţii au la dispoziţie numai patru ore pentru a rezolva subiectele, nota minimă fiind 8”.
 
Primele rezultate vor fi afişate marţi, 14 iulie, iar pe 18 iulie vor fi afişate rezultatele finale. 

CALENDARUL de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ în anul şcolar 2014– 2015 

9 iulie 2015: susţinerea probei scrise

14 iulie 2015: afişarea rezultatelor

14 – 15 iulie 2015: înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare/contestaţii

16 – 17 iulie 2015: soluţionarea contestaţiilor

18 iulie 2015: afişarea rezultatelor finale

20 – 31 iulie 2015: transmiterea la Ministerul Educaţiei Naţionale a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educaţiei naţionale

până la 1 septembrie 2015: eliberarea de către inspectoratele şcolare a certificatelor de acordare a definitivării în învăţământ.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Pentru examenul de definitivat 2015 s-au înscris 10.297 de candidaţi, dar  au fost admişi să participe la proba scrisă 9.385 de candidaţi. Aceştia au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi minimum media 8 la cele două inspecţii speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar. Cei mai mulţi candidaţi sunt cadre didactice în învăţământul preşcolar -1.801 candidaţi şi primar -1.433 de candidaţi.  În sesiunea 2015, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ a fost organizat  la 127 de discipline. Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015. Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină în parte, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare  şi pot fi găsite http://subiecte2015.edu.ro. Atât programele de examen pentru toate disciplinele, cât şi modele de subiecte şi bareme pentru discipline de examen au fost postate pe paginile http://definitivat.edu.ro, respectiv http://subiecte2015.edu.ro, şi au fost utilizate în activităţile de pregătire a debutanţilor, desfăşurate de Casele Corpului Didactic.

REZULTATE DEFINITIVAT 2015.  Sindicaliştii de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (F.S.L.I.) au cerut luni Ministerului Educaţiei să facă o verificare a modului în care s-au formulat subiectele de la examenul de definitivat din acest an, dar şi baremul de corectare.

Ei susţin că baremul pentru subiectul de psihopedagogie de anul acesta este ambiguu şi potrivit acestuia candidaţii ar fi trebuit să dezbată şi alte teme. /sindicaliştii spun că au primit mai multe plângeri de la profesorii care au susţinut acest examen, care au arătat că există o  neconcordanţă între subiectul numărul 3 din programa de psihopedagogie şi baremul de corectare, care prevede tratarea subiectului altfel decât în programă.  Profesorii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu li se mai iau în considerare notele de la inspecţiile din timpul anului şi că, până acum, susţineau examenul în trei zile, iar nota minimă era 6, iar acum, cu aceeaşi materie, au la dispoziţie numai 4 ore, iar nota minimă este 8.

Rezultate Definitivat 2015 pe Judete – Listele complete cu note, inainte de contestatii

Listele cu note judetul Alba – Rezultate Definitivat 2015 Alba

Listele cu note judetul Arges – Rezultate Definitivat 2015 Arges

Listele cu note judetul Arad – Rezultate Definitivat 2015 Arad

Listele cu note Bucuresti – Rezultate Definitivat 2015 Bucuresti

Listele cu note Bacau – Rezultate Definitivat 2015 Bacau

Listele cu note Bihor – Rezultate Definitivat 2015 Bihor

Listele cu note Bistrita-Nasaud -Rezultate Definitivat 2015 Bistrita-Nasaud

Listele cu note Braila – Rezultate Definitivat 2015 Braila

Listele cu note Botosani – Rezultate Definitivat 2015 Botosani

Listele cu note Brasov – Rezultate Definitivat 2015 Brasov

Listele cu note Buzau – Rezultate Definitivat 2015 Buzau

Listele cu note Cluj – Rezultate Definitivat 2015 Cluj

Listele cu note Calarasi – Rezultate Definitivat 2015 Calarasi

Listele cu note Caras-Severin -Rezultate Definitivat 2015 Caras-Severin

Listele cu note Constanta – Rezultate Definitivat 2015 Constanta

Listele cu note Covasna – Rezultate Definitivat 2015 Covasna

Listele cu note Dambovita – Rezultate Definitivat 2015 Dambovita

Listele cu note Dolj – Rezultate Definitivat 2015 Dolj

Listele cu note Gorj – Rezultate Definitivat 2015 Gorj

Listele cu note Galati – Rezultate Definitivat 2015 Galati

Listele cu note Giurgiu – Rezultate Definitivat 2015 Giurgiu

Listele cu note Hunedoara – Rezultate Definitivat 2015 Hunedoara

Listele cu note Harghita – Rezultate Definitivat 2015 Harghita

Listele cu note Ilfov – Rezultate Definitivat 2015 Ilfov

Listele cu note Ialomita – Rezultate Definitivat 2015 Ialomita

Listele cu note Iasi – Rezultate Definitivat 2015 Iasi

Listele cu note Mehedinti – Rezultate Definitivat 2015 Mehedinti

Listele cu note Maramures – Rezultate Definitivat 2015 Maramures

Listele cu note Mures – Rezultate Definitivat 2015 Mures

Listele cu note Neamt – Rezultate Definitivat 2015 Neamt

Listele cu note Olt – Rezultate Definitivat 2015 Olt

Listele cu note Prahova – Rezultate Definitivat 2015 Prahova

Listele cu note Sibiu – Rezultate Definitivat 2015 Sibiu

Listele cu note Salaj – Rezultate Definitivat 2015 Salaj

Listele cu note Satu-Mare – Rezultate Definitivat 2015 Satu-Mare

Listele cu note Suceava – Rezultate Definitivat 2015 Suceava

Listele cu note Tulcea – Rezultate Definitivat 2015 Tulcea

Listele cu note Timis – Rezultate Definitivat 2015 Timis

Listele cu note Teleorman – Rezultate Definitivat 2015 Teleorman

Listele cu note Valcea – Rezultate Definitivat 2015 Valcea

Listele cu note Vrancea – Rezultate Definitivat 2015 Vrancea

Listele cu note Vaslui – Rezultate Definitivat 2015 Vaslui