REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Cinci elevi au obţinut media 10 în Timiş

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Cinci elevi din judeţul Timiş au obţinut media 10 la evaluarea naţională, iar aproximativ 90 de elevi au luat nota zece la una dintre materiile la care au susţinut examenul. Urmăreşte online pe RTV.NET REZULTATELE de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 18:08
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Cinci elevi au obţinut media 10 în Timiş

Potrivit datelor publicate, vineri, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, cinci elevi au obţinut media maximă în urma susţinerii examenului de evaluare naţională. Toţi cei cinci elevi sunt de la şcoli din Timişoara.

Pe lângă aceştia mai sunt alţi aproape o sută de elevi care au obţinut note de zece la una din probele susţinute.

„Sunt aproximativ 90 de elevi care au luat nota zece la una dintre materiile la care au susţinut examen în cadrul evaluării naţionale”, a declarat, vineri,  inspectorul general adjunct al ISJ Timiş, Mariea Ştefan.

În judeţul Timiş au fost 74 de centre de examen pentru evaluarea naţională, peste 5.000 de elevi fiind înscrişi.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţare de la bugetul de stat.