REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, EDU.RO. Notele au fost afişate. Cum se depun contestaţiile

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri primele rezultate la Evaluarea Naţională 2015. Procentul notelor peste cinci obținut la Capacitate este de 79,3%, cu aproape 10% mai mare decât cel de anul 2014. Elevii care sunt nemulţumiţi de note pot să depună contestaţii, tot vineri, între orele 16.00 şi 20.00.

26 iun. 2015, 12:34
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, EDU.RO. Notele au fost afişate. Cum se depun contestaţiile

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Aproape 160.000 de elevi de clasa a VIII-a au dat anul acesta examenul de Capacitate 2015. Rata de promovabilitate a fost de 79,3%. Procentul mediilor peste 5 s-a mărit în toate judeţele mai puţin în Teleorman, care a scăzut de la 74% anul trecut la 67%. În Bucureşti, procentul notelor peste 5 este de 89% faţă de faţă de 82% anul trecut.

REZULTATE EVALURE NATIONALA 2015 EDU.RO. Vezi NOTELE din fiecare judeţ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 Bucureşti: Ce note au luat la Capacitate 2015 elevii din Capitală

Tot vineri, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, între orele 16.00 şi 20.00. Comisiile de evaluare vor rezolva contestaţiile în weekend, urmând ca rezultatele finale să se afişeze pe data de 30 iunie.

Corectarea lucrarilor se face de catre doi profesori, care lucreaza obligatoriu in sali separate. In cazul in care diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 1 punct, nota finala este media aritmetica a acestora, cu doua zecimale, fara rotunjire. Daca diferenta de note este mai mare de 1 punct, lucrarea este recorectata de alti doi profesori evaluatori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia este nota finala. Sursa si detalii

Parintii elevilor pot cere comisiei judetene de organizare a Evaluarii sa vada lucrarile propriilor copii, insa numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii, elevul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte, se arata in ordinul privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2014-2015. De asemenea, solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate lucrarii, a stabilit Ministerul.

Cum se depun si solutioneaza contestatiile

Contestatiile se depun si se inregistreaza la scoala la care elevul a sustinut examenele Evaluarii Nationale 2015, in cursul zilei de astazi, 26 iunie, intre orele 16.00 – 20.00.

Metodologia stipuleaza ca, dupa centralizarea, in centrele zonale de evaluare, a cererilor prin care se contesta notele, lucrarile contestate se secretizeaza si apoi se trimit, prin delegat, la comisia judeteana. Aici, tezele elevilor sunt reevaluate. Presedintele comisiei de contestatii analizeaza apoi notele acordate dupa reevaluare si le compara cu cele acordate initial. Daca se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la  contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o alta comisie, formata din profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii, se mai arata in documentele oficiale.

Rezultatele la contestatii se afiseaza la avizierul scolii, pe 30 iunie.

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015. Cum se calculează media de admitere la liceu

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Vezi aici: BROŞURA OFICIALĂ de la admitere 2015