REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018. Se schimbă ADMITEREA ÎN LICEU 2018, anunţ de ultimă oră de la EDU.ro

Publicat: Luni, 18 Iunie 2018 16:58 // Actualizat: Luni, 18 Iunie 2018 18:17 // Sursa: romaniatv.net

ADMITERE LICEU – Teze unice la admiterea la liceu. Ministerul Educației vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a și a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu și să conteze 20% în media de admitere la liceu, a declarat pentru HotNews.ro Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. El a explicat ca subiectele de la tezele unice ar urma să fie concepute de Ministerul Educației, iar tezele elevilor – corectate fie în alte școli, fie în alte județe.

Iulian Cristache a precizat că răspunsul Federației la propunerea înaintată de Minister a fost ca aceste teze sau examenele ulterioare din Evaluarea Națională să fie susținute numai la materiile din profilul pe care elevii vor să îl urmeze la liceu: de exemplu, un absolvent de a VIII-a care vrea la liceu la Uman, să dea Teze sau Evaluarea doar la Română, Istorie și Geografie. Concret, părinții propun ca Matematica să nu mai fie materie obligatorie de examen la finalul clasei a VIII-a.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2018: Când se anunţă notele. Cum se depun CONTESTATII LA CAPACITATE 2018

 

Conducerea Ministerului Educației s-a întâlnit pe 12 iunie cu membrii Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), a anunțat Ministerul, într-un comunicat de presă. La discuții a participat secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Ionel-Florian Lixandru, iar printre subiecte s-a aflat și “admiterea absolvenților ciclului gimnazial în învățământul liceal”, nota atunci Ministerul Educației.

Contactat de HotNews.ro, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat că “Ministerul Educației a propus introducerea de teze cu subiect unic, la clasele a VII-a și a VIII-a, care să reprezinte 20% din media de admitere la liceu și care să înlocuiască media de la clasele V-VIII luată acum în calcul la admitere”.

Subiectele de la tezele unice ar urma să fie concepute de Ministerul Educației, iar tezele elevilor – corectate fie în alte școli, fie în alte județe, mai spune pentru HotNews.ro reprezentantul părinților.

Iulian Cristache a precizat că este pentru a doua oară când reprezentanții Ministerului Educației le propun părinților introducerea de teze unice, de la investirea ministrului Valentin Popa și până acum.

“A rămas în discuție, la nivelul Ministerului, să stabilească disciplinele la care elevii vor da tezele unice. Noi am propus ca ori tezele unice, ori Evaluarea Națională să fie dată în funcție de profilul și ruta educațională dorită de elev”, a declarat pentru HotNews.ro președintele Federației Asociațiilor de Părinți.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iun 08:48
Răspunde | Votează email 0 email
pisica
IN SFARSIT INCEPE SA SE FACA CEVA CORECT IN PRIVINTA SISTEMULUI DE ADMITERE LA LICEU. SA SPERAM CA NU VOR FI PREA MULTE SCOLI DIN MEDIUL RURAL IN CARE TEZELE SA SE DEA IN COLABORARE CU PROFESORII SUPRAVEGHETORI...
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H