REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 BUCUREŞTI: Tezele NU se mai corectează în alte judeţe

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 BUCUREŞTI: Tezele elevilor din capitală de la Evaluarea Națională 2019 nu vor mai fi corectate în alte județe, încrucișat, ci pe sectoare
Alina Costache
25 iun. 2019, 08:05
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 BUCUREŞTI: Tezele NU se mai corectează în alte judeţe

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 BUCUREŞTI: Lucrările elevilor din București de la examenele de Evaluare Națională 2019 nu vor mai fi corectate încurcișat în alte județe, așa cum a fost procedura în ultimii ani pentru a micșora șansele de fraudă, ci între sectoare, au confirmat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar din Capitală. În țară, evaluarea și corectarea tezelor de examen vor fi realizate în continuare în alte județe decât cele în care elevii susțin probele scrise, din motive de securitate. Pe București, lucrările vor fi corectate încrucișat între sectoare, fără o dezbatere publică a acestei modificări.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Când şi de unde află elevii notele la Capacitate 2019. CALENDAR ADMITERE 2019

Contactat de Edupedu.ro, Florian Lixandru, secretarul de stat din Ministerul Educației responsabil cu învățământul preuniversitar, a declarat că, la fel ca “în cazul olimpiadelor și concursurilor, sectoarele municipiului București sunt asimilate județelor”. Oficialul nu a mai răspuns de ce anii trecuți sectoarele nu au fost asimilate județelor și care a fost motivul modificării anul acesta a procedurii de corectare. 

Posibilitatea ca ministerul să renunțe la corectarea încrucișată apare în Ordinul de ministru privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019:

  • “Art.7. În cazul în care Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale decide ca evaluarea lucrărilor dintr-un județ/municipiul București să se facă în alt județ, transportul lucrărilor dintr-un județ/municipiul București în județul desemnat de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale pentru evaluarea inițială a acestora/rezolvarea contestațiilor și invers, precum și consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obținute de candidați la Evaluarea Națională se fac în conformitate cu procedura elaborată de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale”.

Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), a confirmat pentru Edupedu.ro că, în Capitală, lucrările copiilor vor fi evaluate și notate anul acesta “încrucișat” între sectoare. “Sunt 6 centre de evaluare a lucrărilor de Evaluare Națională, pe București, corespunzătoare sectoarelor”, a precizat aceasta, pentru Edupedu.ro.

Adrian Horvat, inspector la Inspectoratul școlar al Municipiului București (ISMB), a precizat pentru Edupedu.ro că anul acesta Capitala nici nu va mai trimite lucrările copiilor în alte județe spre evaluare și notare, dar nici nu va mai primi teze din țară pentru acest proces.

Amintim că procedura corectării încrucișate a lucrărilor elevilor la examenele naționale a fost introdusă la Bacalaureatul din 2015, de ministrul de atunci Sorin Cîmpeanu. El a extins, practic, la examenele susținute de elevi principiul aplicat prima dată în 2011, la titularizare, de Daniel Funeriu.


CALENDAR ADMITERE LICEU 2019:

3 – 7 iulie 2019:              Elevii de clasele a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere la liceu (aleg liceele și specializările la care vor să studieze, începând cu cea pe care și-o doresc cel mai mult) și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere

4 – 8 iulie 2019:              Elevii și părinții verifică fișele de înscriere la liceu și corectează eventualele greșeli în baza de date computerizată

12 iulie 2019:                 Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a

15 – 18 iulie 2019:         Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate

Calendar admitere la liceu 2019 pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru învățământul special

15 mai 2019:            Afișarea locurilor speciale pentru candidații romi

10 – 14 iunie 2019: Primirea cererilor de înscriere a candidaților pe locurile speciale pentru romi

9 – 10 iulie 2019:     Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, folosind aplicația informatică centralizată (la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes)

9 – 10 iulie 2019:      Înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special folosind aplicația
informatică centralizată (la Școala Gimnazială Specială Nr. 8, sector 1)

  • În mod excepțional, cererile de înscriere pe locurile speciale pentru romi se mai pot depune până la data de 28 iunie 2019, cu avizul președintelui comisiei de admitere a municipiului București.

A DOUA ETAPĂ DE ADMITERE ÎN LICEU 2019

23 iulie 2019:          Se afișează locurile rămase libere, locul de desfășurare a probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă și graficul acestor probe

24 – 25 iulie 2019:  Absolvenții de clasa a VIII-a se înscriu la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;

26 – 29 iulie 2019: Desfășurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă
modernă/maternă

24 – 30 iulie 2019:  Primirea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau
nu au fost repartizați în etapa anterioar sau care și-au încheiat situația școlară după prima etapă de admitere la liceu (la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes)

31 iulie – 1 august 2019: Repartizarea la liceu 

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”