REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 CONSTANTA EDU.RO

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 CONSTANTA EDU.RO.  5.527 de candidaţi au fost înscrişi în judeţul Constanţa la Capacitate.

25 iun. 2019, 07:10
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 CONSTANTA EDU.RO
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 CONSTANTA EDU.RO. Primele rezultate au fost anunţate marţi, 25 iunie, până la ora 12. Apoi, candidaţii nemulţumiţi de note vor avea la dispoziţie şase ore, între orele 14 şi 20, să depună contestaţiile. Lucrările contestate vor fi recorectate pe 26, 27 şi 28 iunie, aşa că rezultatele finale vor fi făcute publice pe 29 iunie. 
 
 
Urmează etapele pentru pregătirea admiterii în învăţământul liceal. Pe data de 2 iulie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va anunţa ierarhia judeţeană a mediilor de admitere. Aceasta reprezintă media ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor V – VIII (20%). 
 
În urma ierarhiei judeţene, între 3 şi 7 iulie, părinţii vor putea completa opțiunile în fișele de înscriere. Conform calendarului Admiterii 2019, între 4 şi 8 iulie, candidații și părinții vor putea verifica fișele editate de calculator şi corecta eventualele greșeli. 
 
Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie. Ulterior, între 15 şi 18 iulie, candidaţii repartizaţi vor trebui să îşi depună dosarele de înscriere la școlile unde au fost trimişi de computer. 
În zilele de 9, 22 și 23 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, precum şi repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.