REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2020. Când vor afla elevii clasei a VIII-a notele

Absolvenții clasei a VIII a, au susținut examenul de Evaluare Națională, în perioada 15-18 iunie. Rezultatele finale se vor afișa pe 22 iunie, urmând ca a doua zi să se depunde contestații. Elevii vor afla rezultatele finale pe 27 iunie.

RomaniaTV.net
21 iun. 2020, 05:37
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2020. Când vor afla elevii clasei a VIII-a notele

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2020. Doi profesori corectează lucrările elevilor, aceștia aflându-se în săli separate. Rezultatele vor fi obținute în urma unui barem de notare și corectare, elaborat de către Centrul National de Evaluare și Examinare.

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afișate la sediul unității de învățământ.

Citește și: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2020 EDU.RO. Introdu codul şi află ce note ai luat la Capacitate 2020

Rezultatele evaluării naționale se afișează pe 22 iunie, până la ora 14, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020. Rezultatele după contestații vor fi afișate pe 27 iunie.

Pentru prima dată elevii au primit câte un cod unic, la sfârșitul probei de la disciplina Matematică, cu ajutorul căruia își pot verifica online notele obținute la examenul de maturitate. 

De asemenea, în premieră în acest an, examenul de Evaluare Națională va avea două sesiuni. Cea de-a doua sesiune este organizată pentru elevii care au fost depistați la triajul epidemiologic din prima sesiune a Examenului de Evaluare Națională, cu temperatură corporală mai mare de 37,3 grade Celsius.

Citește și: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2020. Anunţul EDU.RO după proba la limba maternă

În prima sesiune la examenului de Evaluare Națională, la primele două probe ale examenului, patru elevi nu au fost lăsați să susțină cele două probe: 1 elev la Limba și literatura română și 3 la Matematică. Cei patru elevi vor putea să susțină doar probele la care nu au participat în prima sesiune, în sesiunea a doua.

CALENDAR SESIUNE SPECIALĂ EVALUARE NAȚIONALĂ:

22-26 iunie: înscrierea candidaților
29 iunie: Limba și literatura română
30 iunie: Matematică
1 iulie: Limba și literatura maternă
2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.