Rezultate Evaluare Naţională 2021 BRAŞOV. Edu.ro a publicat notele absolvenţilor de clasa a VIII-a

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

29 iun. 2021, 10:58
Rezultate Evaluare Naţională 2021 BRAŞOV. Edu.ro a publicat notele absolvenţilor de clasa a VIII-a

Rezultate Evaluare Naţională 2021 BRAŞOV. Rezultatele vor fi publicate anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale (GDPR). Aceste pot fi consultate şi pe pagina noastră www.româniatv.net.

Conform evaluare.edu.ro, în judeţul Braşov doar doi absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la Evaluare Naţională 2021. Este vorba de doi elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”.

Rezultate Evaluare Naţională 2021 BRAŞOV. Edu.ro a publicat notele absolvenţilor de clasa a VIII-a

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie. Elevii au primit la începutul examenelor o foaie pe care erau trecute informațiile: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

„Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de Evaluare Națională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se precizează în metodologia de organizare a examenelor. Astfel, pentru a aflat notele obținute la Evaluarea Națională 2021, tot ce trebuie să facă elevii e să caute pe liste codul unic. Candidații care nu sunt mulțumiți de note pot face contestații în aceeași zi. Potrivit calendar Evaluare Națională 2021, contestațiile vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Înscrierile pentru etapa specială a examenului de Evaluare Națională 2021 încep luni. Această sesiune este dedicată absolvenților clasei a VIII-a care, din motive medicale, nu au putut participa la prima sesiune a examenului. Prima probă scrisă de la etapa specială va avea loc în 5 iulie.

Etapa specială a examenului de Evaluare Națională 2021 se adresează absolvenţilor învățământului gimnazial care, în contextul pandemiei, nu au putut participa la prima etapă deoarece au fost în izolare/carantină sau, din alte motive justificate, prezintă un certificat medical. Primele rezultate, înaintea contestațiilor, vor fi afișate în 9 iulie.

Citeşte şi: Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educaţiei a publicat un nou set de teste de antrenament la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă
Calendar etapa specială a examenului de Evaluare Naţională 2021

28 iunie – 2 iulie – Înscrierea la examenul de Evaluarea Naţională 2021, etapa specială
5 iulie – Limba şi literatura română – probă scrisă
6 iulie – Matematica – probă scrisă
7 iulie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
9 iulie -(până la ora 12:00) – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
9 iulie (ora 14:00 – ora 20:00) – Depunerea contestaţiilor
10 – 11 iulie – Soluţionarea contestaţiilor
12 iulie – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor (după ora 12.00)
Prima sesiune a examenului de Evaluare Națională 2021 s-a încheiat vineri, cu proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen. Contestațiile se depun în 29 iunie (orele 16:00 – 19:00) și 30 iunie 2021 (orle 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

La prima sesiune a Evaluării Naţionale s-au înscris 131.177 de elevi, dar la primele două probe au absentat peste 7.000. La proba la Limba maternă s-au înscris peste 8.000 de elevi, iar 482 au lipsit.

Incidentele s-au ţinut lanţ la Evaluarea Naţională 2021. Şi la proba de la matematică au fost elevi care, în ciuda regulilor clare, au intrat cu telefonul mobil în sala de examen.

E vorba despre trei elevi care au intrat în sala de examen cu telefonul mobil. Aceştia au fost însă prinşi. Iar după cum a declarat chiar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, unul a fost depistat urmare a unui mesaj RO-ALERT care s-a activat automat pe telefonul elevului, iar alarma s-a auzit în toată sala.

„Nu au fost, din fericire, incidente majore. Au fost doar trei elevi eliminaţi din examenul de matematică, astăzi, la Evaluarea naţională. Am fost împreună cu toată comisia naţională, încă de la 4.00 dimineaţa, în Ministerul Educaţiei, pentru extragerea variantei, pentru asigurarea tuturor condiţiilor de confidenţialitate. A se vedea incidentele de luni, în care au fost trei cazuri în care au apărut în presă variantele de subiecte înainte ca ele să poată fi făcute publice. Astăzi nu s-a mai întâmplat acest lucru. Am verificat formularea subiectelor, am verificat baremul. Toate lucrurile au fost în ordine. Au fost doar trei elevi eliminaţi. 123.523 de elevi au fost prezenţi la examenul de matematică astăzi”, a arătat ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Pandemia a făcut ravagii! EDU.RO anunţă 16.500 de elevi de clasa a VIII-a corigenţi înainte de Evaluarea Naţională 2021
 


loading...
Partenerii noștri