REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 Prahova. Ce note au luat elevii la Capacitate

Ministerul Educaţiei a anunţat că primele rezultate la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Contestaţiile se fac tot azi.

29 iun. 2021, 10:17
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 Prahova. Ce note au luat elevii la Capacitate

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 Prahova

. Potrivit Inspectoratului Şcolar Prahova,  peste 5.000 de elevi din judeţ s-au înscris la examenul de Evaluarea Naţională 2021.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 Prahova

Citeşte şi Admitere liceu 2021. Care sunt cele mai bune licee din Bucureşti

Inspectoratul Şcolar Prahova a anunţat că un număr de 5.065 elevi s-au înscris pentru a susţine examenul de Capacitate. Primele rezultate vor fi afişate pe 29 iunie, până la ora 14:00.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât in centrele de examen, cât şi pe siteul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind proteclia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, care au fost distribuite pe bazăde semndturd de primire, la prima probă susţinută. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Citeşte şi Evaluare Naţională 2021. Ghinion teribil pentru un elev. A fost dat afară din examen după ce a primit un mesaj RO-ALERT pe telefon!  

Cum se calculează MEDIA DE ADMITERE la liceu. FORMULA DE CALCUL pentru 2021. Atenţie, nu se face rotunjire!

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2021

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Cum se calculeaza media de admitere in colegiile militare in 2021

Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea in colegiile nationale militare pentru anul scolar 2019-2020 se face diferit fata de media din liceele obisnuite.

MFA = 0,3 MA + 0,7 NT

unde:

MA = media de admitere calculata conform punctului I;
NT = nota la testul tip grila de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica;
MFA = media finala de admitere.