Rezultate Evaluare Naţională 2022 Cluj. Au fost publicate primele rezultate. Sunt 17 medii de 10 înainte de contestaţii

Absolvenţii claselor a VIII-a din Cluj află joi primele rezultate la examenul de evaluare naţională. Notele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

23 iun. 2022, 10:47
Rezultate Evaluare Naţională 2022 Cluj. Au fost publicate primele rezultate. Sunt 17 medii de 10 înainte de contestaţii

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Cluj. Peste 4.000 de elevi din Cluj află joi cum s-au descurcat la examenul de evaluare naţională de anul acesta. Potrivit edu.ro, 17 elevi au obţinut media 10 la Evaluare Naţională 2022. Sunt elevi de la:

  • LICEUL TEORETIC „NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ION AGÂRBICEANU” CLUJ-NAPOCA
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN OPRIȘ” TURDA
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” CLUJ-NAPOCA
  • COLEGIUL NAȚIONAL „GEORGE COȘBUC” CLUJ-NAPOCA
  • COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOAN BOB” CLUJ-NAPOCA
  • LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IULIU HAȚIEGANU” CLUJ-NAPOCA
  • LICEUL TEORETIC „ONISIFOR GHIBU” CLUJ-NAPOCA

 

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Cluj. Ce note au luat absolvenţii de clasa a VIII-a

UPDATE: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat faptul că cea mai scăzută rată de promovabilitate la Evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Teleorman, iar cea mai mare în județul Cluj. În București, promovabilitatea este de 91,2%.

”Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației.

2022-06-23 Dosar EN 2022 v3 - înainte de contestatii

UPDATE: Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a ținut să-i felicite pe elevii care au susținut Evaluarea Națională anul acesta. „Subiectele au fost extrem de bine formulate”, a spus ministrul, care a precizat că examenul a fost mult mai bine organizat față de anul trecut. 82,3% din absolvenți au obținut medii peste 5, a anunțat Cîmpeanu.
„Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut și nu mă refer la alți ani, mă refer la un an în care tot eu am fost ministru care a organizat Evaluarea Națională, mult mai bine decât anul trecut”, a spus ministrul. „Prezența – 155.561 de candidați înscriși”, a spus Cîmpeanu, care a adăugat că rata este mult mai mare față de anul trecut.

„Numărul mediilor peste 5 este maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 80%. Este vorba de un procent de 82,3%”, a anunțat Cîmpeanu.

Citeşte şi EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Cu ce note se intră la marile licee

Primele note vor fi afișate joi pe site-ul dedicat al Ministerului Educației evaluare.edu.ro şi în centrele de examen, cu respectarea Regulamentului general privind protecţia datelor cu caracter personal.

La prima probă a examenului de Capacitate, fiecare candidat a primit un cod cu ajutorul căruia poate afla ce note a obţinut.

Elevii care vor considera că meritau o notă mai mare pot face contestaţii joi, 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00 și vineri, 24 iunie, între orele 8:00 și 12:00. Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 30 iunie.

Anul trecut, elevii clujeni au avut cel mai mare procent din ţară la Evaluarea Naţională: 88,69%, în timp ce media naţionale a fost 76,80%.

Citeşte şi EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022. Bătaie mare pe liceele de prestigiu din Bucureşti

Cum se calculează media de admitere la liceu 2022

Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională (care are o pondere de 80%) și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu 2022

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN unde MA = media de admitere ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

 


loading...
Partenerii noștri