Rezultate Evaluare Naţională 2022 Ilfov. Doar două medii de 10 în judeţ. Când este cazul să depui contestaţie

Emoţii mari pentru elevii de clasa a VIII-a din Ilfov. Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele de la Evaluare Naţională 2022.

23 iun. 2022, 10:48
Rezultate Evaluare Naţională 2022 Ilfov. Doar două medii de 10 în judeţ. Când este cazul să depui contestaţie

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Ilfov. Ministerul Educaţiei a publicat joi primele rezultate la Evaluare Naţională 2022 Ilfov. Notele sunt afişate anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

În locul numelor şi prenumelor, în dreptul notelor este trecut codul individual pe care elevul l-a primit, pe bază de semnătură, la prima probă susținută.

Citeşte şi: Rezultate la Evaluare Naţională 2022 Bucureşti, publicate pe edu.ro

Potrivit edu.ro, doar doi elevi din judeţul Ilfov au reuşit să obţină media 10 la nivelul întregului judeţ, unul de la LICEUL TEORETIC „IOAN PETRUŞ” OTOPENI şi altul de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”ANTON PANN” VOLUNTARI.

 

Rezultate Evaluare Naţională 2022. Când este cazul să depui contestaţie

Media generală obținută în cadrul examenului de Evaluare Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Citeşte şi: EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022. Bătaie mare pe liceele de prestigiu din Bucureşti

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Ilfov. Absolvenţii de clasa a VIII-a nemulţumiţi de notele primite pot depune contestațiile în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Contestaţiile pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Important! Dacă elevul este sigur de rezolvarea făcută, este indicat să depună contestaţie. Trebuie ştiut că nota primită poate şi scădea.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).
Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

”Candidaţii care depun / transmit contestaţiile completează, semnează şi depun / transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a precizat ministerul.
Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.
Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. Anul trecut, înaintea contestaţiilor, 76,80% dintre candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.