Rezultate Evaluare Naţională 2022 Timiş. Notele au fost publicate pe edu.ro

Ministerul Educaţiei a anunţat primele rezultate la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2022. Astăzi şi mâine, elevii nemulţumiţi de notele primite la examen pot depune contestaţii.
Oana Anghel
23 iun. 2022, 10:33
Rezultate Evaluare Naţională 2022 Timiş. Notele au fost publicate pe edu.ro

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Timiş. 288 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, dintre aceştia doar 284 prezentându-se pentru susţinerea examenelor. Primele rezultate de la Capacitate vor fi publicate pe 23 iunie, începând cu orele 14.00.

Notele vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației pe edu.ro în secțiunea specială Rezultate Evaluare Națională 2022 și pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Timiș. Accesarea acestora se face prin intermediul unui codul unic de candidat, pe care fiecare elev l-a primit după prima probă scrisă de la Evaluare Națională 2022. După ora 14.00, elevii și părinții lor, pot folosi codul unic de candidat pentru a accesa site-ul edu.ro și pentru a afla notele obţinute la cele două probe.

Rezultate Evaluare Naţională 2022 pe www.evaluare.edu.ro 

Potrivit metodologiei de admitere la liceu, media obținută la Evaluare Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% fiind reprezentat de mediile generale din clasele V-VIII. În cazul claselor cu profil vocațional, unde se dau teste de aptitudini separate, modalitatea de calcul a mediei de admitere este diferită. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la Evaluarea Națională 2022.

Citeste si Perle la Evaluarea naţională 2022 din Vaslui: „O viţică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”

UPDATE Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a ținut să-i felicite pe elevii care au susținut Evaluarea Națională anul acesta. „Subiectele au fost extrem de bine formulate”, a spus ministrul, care a precizat că examenul a fost mult mai bine organizat față de anul trecut. 82,3% din absolvenți au obținut medii peste 5, a anunțat Cîmpeanu.

„Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut și nu mă refer la alți ani, mă refer la un an în care tot eu am fost ministru care a organizat Evaluarea Națională, mult mai bine decât anul trecut”, a spus ministrul.„Prezența – 155.561 de candidați înscriși”, a spus Cîmpeanu, care a adăugat că rata este mult mai mare față de anul trecut. „Numărul mediilor peste 5 este maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 80%. Este vorba de un procent de 82,3%”, a anunțat Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat faptul că cea mai scăzută rată de promovabilitate la Evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Teleorman, iar cea mai mare în județul Cluj. În București, promovabilitatea este de 91,2%.
”Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației.
Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în ceea ce privește cunoștințele dobândite. Numai 6% din elevi nu știu să scrie corect în limba română atunci când sunt puși să conjuge verbe, iar 15% din ei nu știu că înmulțirea e o operație care se face înaintea scăderii sau a adunării.

Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Timiş

Pe 23 iunie sunt afișate rezultatele înaintea contestațiilor (până la ora 14.00), iar contestațiile pot fi depuse, în zilele de 23 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice. Pentru a face o contestație, elevii, alături de unul dintre părinți sau tutore legal, trebuie să completeze o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

În perioada 24-29 iunie se vor soluționa contestațiile, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale. Membrii comisiilor din centrele de examen trebuie să informeze candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unei informări a Ministerul Educației.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a 8-a va avea loc pe 24 iulie, după sesiunea suplimentară.

Citeste si Elevii de la o școală din Dolj au susținut Evaluarea Națională de 2 ori. Motivul este incredibil

Calendarul afișării rezultatelor la Evaluare Națională 2022

23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor

24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor

24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor

 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Trei zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap de pe 3 mai, de la ora 3.00. Noroc din plin, reușite și vești bune pentru acești nativi
Capital.ro
Lovitură imensă pentru George Simion. Ce spune Călin Georgescu despre liderul AUR
Playtech.ro
Ce taxe plătești dacă vinzi un apartament moștenit. Ce trebuie să știe toți proprietarii
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
China „evaluează” o propunere de negocieri din partea SUA: „Dacă partea americană nu îşi corectează taxele, înseamnă că este complet ipocrită”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Se prăbușește McDonald’s. De ce au scăzut vânzările
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Doliu în lumea muzicii! O cântăreață consacrată a murit într-un incendiu cumplit, de 1 Mai
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care românii au pierdut-o. Nu poate fi uitată. A lăsat în urmă o carieră remarcabilă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Locul din România pe care să nu îl ratezi. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață