REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa PSD-UNPR-PC, câştigătoare în fieful lui Falcă

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile în judeţul Arad, fiind urmată la două procente de PDL.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 15:00
REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa PSD-UNPR-PC, câştigătoare în fieful lui Falcă

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile şi în judeţul Arad, potrivit Biroului Electoral Judeţean, obţinând 26,83% din voturile valabil exprimate.

Pe locul al doilea se situează PDL cu 24,74%, pe locul al treilea s-a poziţionat PNL cu 12,37%, iar pe locul al patrulea este UDMR cu 7,61%, urmată de candidatul independent Mircea Diaconu cu 5,65% din voturi. PMP a obţinut 4,23%.

De menţionat faptul că în municipiul reşedinţă de judeţ Mircea Diaconu a obţinut 9,65% din voturi, devansând PNL-ul care a obţinut doar 7,11%. De asemenea, au fost unele secţii din municipiul Arad unde Mircea Diaconu a obţinut mai multe voturi chiar decât PDL.

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Totodată, PP-DD s-a situat în judeţ peste media pe ţară, cu 5,32%, o explicaţie a acestui rezultat putând fi faptul că Simona Man, preşedintele partidului, este arădeancă.

Celelalte partide au obţinut rezultate de sub 2% în judeţul Arad.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. DATE OFICIALE BEC, ora 17: PSD-UNPR-PC a obţinut 37,6% din voturi

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat  că la nivelul judeţului, alegerile europarlamentare au fost câştigate de dreapta, adică de PDL şi PMP care au obţinut împreună 28,74 la sută din voturile arădenilor, faţă de 26,83 la sută, cât a obţinut Alianţa PSD-UNPR-PC.

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit lui Falcă, PDL Arad a obţinut cel mai bun scor dintre toate organizaţiile judeţene ale democrat-liberalilor.

La Arad, Alianţa PSD-UNPR-PC depăşeşte, la acest moment, PDL, dar nu depăşeşte o alianţă PDL – PMP, la nivelul acestui judeţ cele două partide fiind partenere. (…) Mă bucură faptul că, împreună, PDL şi PMP au obţinut aproape 29 de procente, reuşind să învingă alianţa de Stânga’, a precizat Gheorghe Falcă.