REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI. PSD a obţinut un scor de trei ori mai mare decât PNL

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI. Social-democraţii au câştigat detaşat alegerile în judeţul Botoşani. PSD a obţinut un scor de trei ori mai mare decât PNL în acest judeţ, cele două partide fiind singurele care au trecut pragul electoral pentru intrarea în Parlamentul României.

RomaniaTV.net
12 dec. 2016, 16:55
REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI. PSD a obţinut un scor de trei ori mai mare decât PNL

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI. La Senat, PSD a obţinut 61,59 la sută din voturi, în timp ce PNL a luat doar 20,72 la sută. Ambele partide au obţinut rezultate similare şi la Camera Deputaţilor.

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI.Rezultatele finale comunicate de BEJ Botoşani arată că PSD a obţinut 83.256 voturi la Senat, adică 61,59 la sută, în timp ce pe locul al doilea s-a clasat PNL, la o distanţă apreciabilă, cu 28.100 voturi, ceea ce reprezintă 20,72 la sută.

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI. PSD şi PNL sunt singurele partide care vor avea reprezentanţi în viitorul Parlament, celelalte formaţiuni întrunind sub cinci la sută din sufragii. Astfel, la Senat, ALDE a luat 4,34 la sută, PMP 3,58 la sută, USR 3,01, iar PRU 2,75 la sută.

Citeşte şi REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE Neamţ: PSD a câştigat parlamentarele cu peste 53%

Aceeaşi ierarhie se păstrează şi la Camera Deputaţilor, PSD obţinând 61,48 la sută, în timp ce liberalii au înregistrat 20,64 la sută din voturi.

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE BOTOŞANI. ALDE, PMP şi USR, formaţiuni care au trecut pragul la nivel naţional, au avut în judeţ scoruri sub cinci la sută, la Camera Deputaţilor.

În judeţul Botoşani, au votat 141.266 alegători, adică 39,1 la sută din cei înscrişi pe listele electorale.