REZULTATE FINALE BAC EDU.RO. Care a fost rata finală de promovare în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, miercuri, că rata de promovare în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 29,7%, după soluţionarea contestaţiilor, în creştere cu 2.8% faţă de rezultatele anunţate iniţial. În Capitală, au promovat 29,95% dintre cei care au susţinut examenul. Aproape o mie de elevi au obţinut cel puţin media 6, după soluţionarea contestaţiilor. Rezultatele finale au fost publicate cu o zi înainte faţă de calendarul anunţat iniţial.

05 sept. 2018, 15:36
REZULTATE FINALE BAC EDU.RO. Care a fost rata finală de promovare în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Potrivit MEN, rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2018, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 29,7%.

„În raport cu rata de promovare generată de rezultatele iniţiale (26,9%) se constată o majorare de 2,8%, iar în raport cu procentul final din sesiunea a II-a de anul trecut (28,3%), creşterea este de 1,4%. Prin urmare, au promovat examenul de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie, 10.589 de candidaţi, cu 986 mai mulţi faţă de prima afişare a rezultatelor (9.603)”, au prefcizat reprezentanţii MEN.

VEZI REZULTATELE FINALE AICI

Potrivit acestora, au fost depuse 11.582 de contestaţii, iar notele lucrărilor contestate au fost modificate, în medie, cu aproximativ 0,5 puncte (în plus sau în minus).

După soluţionarea contestaţiilor, s-au înregistrat procente de promovare de peste 35% în judeţele Neamţ (38,87%), Dolj (38,38%), Bacău (35,71%) şi Olt (35,13%). În judeţele Ilfov şi Giurgiu rata de reuşită a fost sub 20%. În Capitală, rata finală de promovare este de 29,95%.

În condiţiile în care procesul de soluţionare a contestaţiilor s-a încheiat mai repede, rezultatele au fost afişate, mie4rcuri, cu o zi în devans faţă de calendarul iniţial, atât la centrele de examen, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, din totalul celor 45.120 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 35.642 de candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 119 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2018 SESIUNEA TOAMNĂ EDU.RO. Vezi ce notă ai luat după contestaţii