REZULTATE FINALE CAPACITATE 2014 Vrancea: Fiica primarului, notă mai mare la Evaluare

REZULTATE FINALE CAPACITATE 2014 Vrancea: S-au afişat rezultatele la contestaţiile de la Evaluarea Naţională. Cele mai multe nemulţumiri au fost la limba şi literatura romană, unde au fost depuse 227 de contestaţii, din care doar 91 au fost admise.

01 iul. 2014, 11:37
REZULTATE FINALE CAPACITATE 2014 Vrancea: Fiica primarului, notă mai mare la Evaluare

REZULTATE FINALE CAPACITATE 2014 Vrancea: Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a afişat astăzi rezultatele la contestaţiile depuse de absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională. Cele mai multe nemulţumiri au fost la limba şi literatura romană, unde au fost depuse 227 de contestaţii, din care doar 91 au fost admise. În urma rezolvării acestora, 52 de note au crescut, iar 39 de note au scăzut. La matematică au fost depuse 89 de contestaţii, iar admise 17.

Dintre acestea,14 note au crescut, iar 3 au scăzut. Printre candidaţii ale căror note au fost majorate la mtematică se află şi fiica primarului din Odobeşti, Daniel Nicolaş, şi a directoarei de la Protecţia Copilului, care a fost notată iniţial cu nota 6,75, iar în urma reevaluării tezei corectorii au notat lucrarea cu 8,25. Reprezentanţii IŞJ spun că aceasta nu este o diferenţă mare, în anii anteriori existand diferenţe de peste 3 puncte care s-au datorat calculării eronate a punctajului sau a trasnscrierii de pe un borderou pe altul.

În urma recorectării lucrărilor elevilor care au contestat notele la Limba şi literatura romană şi la Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale, procentul de promovare la nivelul județului Vrancea este de 71,69%. Au fost depuse 316 contestații din care admise 208 – 91 la limba română și 17 la matematică. Iniţial, înainte de contestaţii, procentul de promovare la Vrancea a fost 71,62%