REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ: 19 elevi, nefericiţi după contestaţii!

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO 2014. Marţi, 1 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor afla REZULTATELE FINALE la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014, după rezolvarea contestaţiilor. RomaniaTV.net vă prezintă în timp real toate notele obţinute de elevi în Bucureşti şi în fiecare judeţ. REZULTATELE FINALE la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014 vor fi publicate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, EDU.RO.

01 iul. 2014, 06:28
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO TIMIŞ: 19 elevi, nefericiţi după contestaţii!

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Timiş AICI şi pe EDU.RO

In judetul Timis au fost depuse, in total,  440 de contestatii. 342 elevi au contestat notele primite la limba romana, 91 la matematica si 7 la limba materna.

Ministerul Educatiei a dat unda verde afisarii rezultatelor finale la Evaluarea Nationala. Mai au insa de asteptat elevii care au sustinut examenul in scolile unde se desfasoara astazi proba scrisa de Limba materna a Bacalaureatului, pentru ca acolo listele vor fi afisate mai tarziu.

La Limba Romana: din 342 de lucrari pentru care a fost contestata nota, rezultatul s-a modificat in cazul a 157 de elevi. Pentru 170 dintre ei asta a insemnat note mai mari, iar pentru 17, nota finala a fost mai mica.

La Matematica: din 91 de contestatii, nota a fost modificata pentru 13, in 11 cazuri s-a obtinut o nota mai mare, iar in doua cazuri, nota finala este mai mica dupa contestatie.

La Limba Materna: au fost depuse 7 contestatii, dar recorectarea nu a adus nicio modificare de nota.

Dupa recorectarea lucrarilor, procentrul elevilor timiseni care au luat note peste 5 la Limba romana este de 62,26%, la matematica  – 62,5%, iar la Limba Materna – 91,53%.

In total, 61,35% dintre elevii din Timis au la Evaluarea nationala medii peste 5, dupa contestatii. 


REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO 2014. Potrivit rezultatelor publicate înainte de contestaţii, limba română le-a dat bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Nationala 2014, în judeţul Timiş. Patru dintre cei aproape 5.000 care au susţinut examenul au luat 10 pe linie.

La limba română au fost 7 note de zece, iar la matematică 85 de candidaţi au luat nota 10. La matematică, 173 de candidaţi din Timiş au luat note între 1 şi 1,99, iar la Română a fost mai rău: 253 de candidaţi au obţinut note între 1 şi 1,99.

La limba română, 61,17% au obţinut medii peste 5, iar la matematica 62,3% au obţinut medii peste 5, iar la limba maternă 91,53% au obţinut medii peste 5. Medii generale peste 5 sunt 61,20%.

RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2014: Ce NU TREBUIE să uiţi să notezi în cererea de înscriere

Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014. Topul celor mai bune licee din Bucureşti şi din ţară

Înscrierea candidaţilor în vederea repartizării pentru învăţământul special se face, în data de 11 iulie 2014, pe baza următoarelor documente:

– Cerere de înscriere
– Certificatul de naştere în copie legalizată
– Adeverinţă eliberată de şcoala absolvită din care să reiasă dacă a promovat sau nu testele naţionale şi în caz că le-a promovat, notele obţinute la fiecare probă şi media generală obţinută la testele naţionale
– Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale)
– Certificatul de încadrare într-o categorie de persoană cu handicap (tipul şi
gradul de deficienţă)
– Certificat de expertiză şi orientare şcolară.

Repartizarea candidaţilor pentru învăţământul liceal special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau de absolvire, după caz şi în funcţie de opţiuni, la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba-sala şedinţe, în data de 11 iulie 2014 ora 9.00, în prezenţa candidatului şi a părintelui/tutorelui.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 pe judeţe. Vezi ce NOTE au luat absolvenţii de clasa a VIII-a