Rezultate finale la Evaluare Naţionale 2021. Ce note au luat elevii în etapa specială

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, rezultatele finale, după contestații, la etapa specială a Evaluării Naționale 2021.

12 iul. 2021, 12:17
Rezultate finale la Evaluare Naţionale 2021. Ce note au luat elevii în etapa specială

Rezultate finale la Evaluare Naţionale 2021.

Cei 64 de candidați la etapa specială a examenului de Evaluare Naţională 2021 află astăzi notele finale obţinute la examen după contestaţii. Ministerul Educaţiei a publicat luni pe evaluare.edu.ro notele și mediile finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a după contestații.

Citeşte şi: REZULTATE CONTESTAŢII EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Cum s-au schimbat notele după contestaţii la Evaluare 2021. Cum arată broşurile de Admitere Liceu 2021 pe judeţe

Rezultate finale la Evaluare Naţionale 2021. La etapa specială de Evaluare Naţională 2021 au participat 64 de absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, înainte de rezolvarea contestaţiilor, că din cei 64 de candidați, 66% au luat medii peste 5 la română, la matematică 30% și la limba maternă 100%.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie la Evaluarea Naţională 2021. Un elev din Galați care a luat 3 la proba de Matematică a primit nota 8,25 după contestație

Repartizare computerizată 2021. Cum se face admiterea la liceu în 2021

Media de admitere la liceu în 2021, în cazul absolvenților din clasa a-VIII-a care au promovat examenul de la Evaluarea Națională, se calculează ca media ponderată între media generală la de la testarea națională, ce are o pondere de 80% și media generală de absolvire a claselor gimnaziale V- VIII, cu o pondere de 20%.

Media de admitere la liceu se calculează astfel:

M.A (Media de Admitere) = 0,2 × ABS + 0,8 × EN

MA = media de admitere, ABS = media generală de absolvire a claselor V – VIII, iar EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Citeşte şi: Admitere liceu 2021. Mai multe inspectorate şcolare au publicat broșura cu locurile la liceu şi şcolile profesionale. Ce trebuie să ştie toţi absolvenţii claselor a VIII-a

Prima etapă de repartizare computerizată 2021 va avea aloc în perioada 16 – 22 iulie. Absolvenții clasei a VIII-a, alături părinți și asistați de diriginți, vor trebui să completeze opțiunile în fișele de înscriere, fie prin prezență fizică la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Este foarte important ca fișele de înscriere să fie completate corect și cu mare atenție întrucât orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită.

În perioada 16 – 22 iulie 2021 se va face introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a informațiilor din fișele de înscriere.

La date de 22 iulie 2021, baza de date va fi transmisă la centrele de admitere județene/ale municipiului București și la Centrul național de admitere.

Repartizarea computerizată la liceu 2021 se va face în data de 24 iulie. Rezultatele vor fi comunicate candidaţilor. De asemenea, fiecare unitate de învăţământ liceal de stat va anunţat locurile rămase libere după prima etapă de repatizare.