REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Surpriză mare, Barcelona a fost eliminată

REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Bayern Munchen şi Atletico Madrid s-au alăturat echipelor Real Madrid şi Chelsea Londra, în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după meciurile desfăşurate miercuri seara, în manşa secundă a sferturilor de finală.

09 apr. 2014, 20:56
REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Surpriză mare, Barcelona a fost eliminată

REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Atletico Madrid a reuşit o calificare puţin scontată în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a învins pe FC Barcelona cu scorul de 1-0 (1-0), pe stadionul ”Vicente Calderon”, în manşa a doua a sferturilor de finală.

După 1-1 pe ”Camp Nou”, Atletico a marcat rapid în faţa propriilor fani, prin Koke (5), un gol care până la urmă a decis soarta calificării. Mijlocaşul madrilen a reluat în plasă mingea trimisă în bară de Adrián López.

Atletico a început cu un forcing care i-a surprins pe catalani, iar David Villa (fost jucător al echipei blaugrana) a trimis şi el mingea în bară (11). Villa a mai luat bara la ţintă (19), după ce Messi a ratat şansa egalării în min. 13. Vedeta argentiniană, care a făcut un meci slab, fiind absent din joc perioade lungi de timp, a mai ratat o situaţie bună (24), în urma unei acţiuni marca Neymar.

Madrilenii s-au apărat trei sferturi din meci în propriul ”30”, cu toată echipa, dar când au avut ocazia au ieşit la atac.

Barca a început bine repriza secundă, iar Neymar a fost blocat de portarul Courtois, după care şutul expediat de Xavi a trecut peste poartă (49).

Catalanii nu au reuşit nimic notabil minute bune, dar Atletico a fost aproape să închidă conturile în mai multe rânduri. Diego (65) şi Gabi (70) au trecut pe lângă gol, însă portarul Pinto a salvat de fiecare dată. Neymar a fost aproape să trimită meciul în prelungiri (78), dar lovitura sa de cap, la centrarea lui Alexis Sanchez, a trecut milimetric pe lângă poartă. Atletico a avut ultima ocazie a partidei (90), când cursa lui Cristian Rodríguez s-a încheiat cu un şut deturnat în corner de Pinto.

Dacă Barcelona ratează pentru prima oară calificarea în semifinalele competiţiei din sezonul 2006/07 încoace, Atletico a atins careul de aşi al celei mai importante competiţii intercluburi de pe continent pentru prima oară din 1974.

REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Bayern Munchen s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins pe Manchester United cu scorul de 3-1 (0-0), miercuri seara, pe ”Fussball Arena”, în manşa secundă a sferturilor de finală.

Campioana Europei, după 1-1 pe ”Old Trafford”, a dominat jocul cu United, însă ocaziile clare au întârziat să apară. Şuturile bavarezilor s-au dus în blocaj sau au ocolit ţinta.

Robben a fost printre cei mai activi jucători ai echipei antrenate de Guardiola şi a avut o situaţie bună în min. 25, când şutul său a lovit bara.

După pauză, Manchester United a reuşit să deschidă scorul, prin francezul Evra, care a prins un şut de zile mari, în vinclul porţii lui Neuer, după centrarea lui Valencia (57). Doar două minute au avut ”diavolii roşii” avantaj, pentru că Bayer a restabilit egalitatea, prin Mandzukic, din centrarea lui Ribery (59). MU a mai avut o ocazie mare, prin Wayne Rooney (62), însă apoi Bayern a tranşat disputa. Robben l-a servit pe Thomas Mueller (68), la al doilea gol al campioanei Germaniei, după care olandezul şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor (76), la capătul unei acţiuni personale, şutul său fiind deviat de Vidic, destul cât să-l învingă pe De Gea.

REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Marţi 8 aprilie

Borussia Dortmund (Germania) – Real Madrid (Spania) 2-0 (2-0)

A marcat: Marco Reus (24, 37).

Angel Di Maria (Real) a ratat un penalty în min. 17 (a apărat Roman Weidenfeller).

În tur: 0-3.

Chelsea Londra (Anglia) – Paris Saint-Germain (Franţa) 2-0 (1-0)

Au marcat: Andre Schuerrle (32), Demba Ba (87).

În tur: 1-3

Miercuri 9 aprilie:

Bayern Munchen (Germania) – Manchester United (Anglia) 3-1 (0-0)

Au marcat: Mario Mandzukic (59), Thomas Mueller (68), Arjen Robben (76), respectiv Patrice Evra (57).

În tur: 1-1.

Atletico Madrid (Spania) – FC Barcelona (Spania) 1-0 (1-0)

A marcat: Koke (5).

În tur: 1-1.