REZULTATE OFICIALE: Gyorgy Frunda a PIERDUT mandatul de senator la redistribuire

REZULTATE ALEGERI PARALMENTARE 2012. Liderul UDMR Frunda Gyorgy a pierdut mandatul de senator în urma redistribuirii, care a dus la câştigarea unui mandat de deputat, în Mureş, de către un candidat PPDD clasat pe locul patru într-un colegiu, conform rezultatelor oficiale.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 16:28
REZULTATE OFICIALE: Gyorgy Frunda a PIERDUT mandatul de senator la redistribuire

Potrivit Biroului Electoral Judeţean Mureş, în urma redistribuirii au mai câştigat mandate de senator Akos Mora (USL, care s-a clasat primul în colegiul în care a candidat) şi Marius Paşcan (ARD), scrie Mediafax.

Liderul UDMR Frunda Gyorgy a pierdut mandatul de senator în urma redistribuirii, deşi a fost primul clasat în colegiul din Târgu Mureş în care a candidat, cu 39,86 la sută. Şi următorul clasat, reprezentantul USL, Ştefan Someşan, care a avut 34,70 la sută, a pierdut mandatul, în urma redistribuirii, acesta fiindu-i atribuit lui Marius Paşcan (ARD), care a fost votat de doar 14,99 la sută dintre electori.

Totodată, prin redistribuire, au mai câştigat mandate de deputat Kerekes Karoly (UDMR, care s-a clasat primul în colegiul în care a candidat), Florin Buicu (USL, primul în colegiu), Florin Urcan (ARD, locul al doilea în colegiu) şi Cristian Sefer (PPDD), clasat pe locul al patrulea în colegiul în care a candidat, cu 16,26 la sută, în urma lui Anne Jugănaru (USL), care a avut 42,20 la sută, a actualului deputat Toader Stroian (ARD, 17,37 la sută) şi a lui Gogolak Csongor (UDMR, 16,82 la sută).

Noul deputat PPDD de Mureş, Cristian Sefer, provine din Bucureşti, dar are calitatea de preşedinte al filialei muşerene, este tehnician şi administratorul unei firme.

Până la transmiterea acestei ştiri, senatorul UDMR Frunda Gyorgy nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

Şase din cele 12 mandate de parlamentar din Mureş au fost obţinute în mod direct, cu peste 50 la sută plus unu din voturi, de UDMR şi USL. Câştigătorii acestor mandate sunt fostul preşedinte al UDMR Marko Bela, actualul vicepreşedinte politic al formaţiunii, Borbely Laszlo, şi preşedintele UDMR Mureş, Kelemen Attila, alături de fostul prefect Alexandru Petru Frătean, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş Cristian Chirteş şi deputatul Ghiorghe Vasile Gliga – USL.