REZULTATE REFERENDUM 2018. Coaliţia pentru familie: „Ne-am confruntat cu o imensă maşină propagandistică de manipulare”

REZULTATE REFERENDUM 2018. Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie, are o primă reacţie la eşecul referendumului de modificare a Constituţiei.

RomaniaTV.net
07 oct. 2018, 19:08
REZULTATE REFERENDUM 2018. Coaliţia pentru familie: „Ne-am confruntat cu o imensă maşină propagandistică de manipulare”

REZULTATE REFERENDUM 2018. Preşedintele Coaliţiei pentru Familie afirmă că votul din ultimele două zile remodelează agenda publică, iar neatingerea cvorumului se datorează unei uriaşe maşinării propagandistice anti-referendum şi boicotului din partea tuturor partidelor.

„Vă mulţumim pentru întreg sprijinul, mulţumim celor aproape 100.000 de vountari, mulţumim tuturor cetăţenilor români care au votat în număr de aproapre 4 milioane. E adevărat că nu am reuşit să îndeplinim procentul de 30% pentru validarea referendumului. Este o neîmplinire la care fiecare dintre noi va trebui să ne gândim. Dar e un vot compleşitor. E primul vot postdecembrist pentru libertatea credinţei noastre, pentru apărarea civilizaţiei creştine a Europei şi a României. Acesta nu este un sondaj, undeva o filă de hârtie într-un dosar. Este un vot constituţional care aruncă în talgerul agendei publice a României un vot covârşitor. 

Nu am împlinit ţinta pentru că ne-am confruntat cu o imensă maşină propagandistică de manipulare anti-referendum, pro-boicot. În ultimele zile ne-am confruntat şi cu un fenomen neaşteptat şi anume boicotul generalizat al partidelor. Sigur că iniţiativa nu este politică, dar cetăţenii trebuie să ştie de miza acestui referendum. În sensul acesta acuzăm acest boicot”, a afirmat Gheorghiu, într-o conferinţă de presă.

„Au existat partide, canale media care ne-au pregătit zi de zi, ceas de ceas pentru fraudă. A fost un referendum extrem de calm, cu iregularităţi care s-au întâmplat în special împotriva susţinătorilor referendumului, dar a fost un referendum care a dovedit că nu există urmă de fraudă. Nu vom mai relua subiectul incapacităţii guvernului de a informa cerăţenii. Să fim bucuroşi pentru această zi. Acest vot creştin există. Există un public, o parte a acestui popor care a fost activă, responsabilă, care a putut să treacă peste campania de dezinformare şi să se prezinte cu acestă opţiune. Nu se mai poate legifera împotriva unei astfel de voci, sperăm noi”, a mai afirmat preşedintele Coaliţiei pentru Familie.