REZULTATE REZIDENTIAT 2017 Bucuresti. Rectorul UMF: „Noile bareme în baza cărora au fost recorectate lucrările conţin erori”

REZULTATE REZIDENTIAT 2017. Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, Ioanel Sinescu, a declarat ca noile bareme in baza carora au fost recorectate lucrarile candidatilor la concursul de Rezidentiat contin la randul lor erori. In plin scandal, dupa ce sistemul prin care au fost corectate tezele a dat erori, candidatii la examenul de Rezidentiat 2017 cer inca o recorectare a lucrarilor. De precizat ca acestia pot depune contestatii luni, pana la ora 20.00.

RomaniaTV.net
20 nov. 2017, 11:39
REZULTATE REZIDENTIAT 2017 Bucuresti. Rectorul UMF: „Noile bareme în baza cărora au fost recorectate lucrările conţin erori”

REZULTATE REZIDENTIAT 2017 Bucuresti. Duminică, toate lucrările celor peste 2.500 de candidaţi din Bucureşti au fost recorectate, după ce primele grile-barem au fost greşite. După ce aproape toţi candidaţii din anumite săli au primit un punctaj sub 500 de puncte, din 950 posibile, Ministerul Sănătăţii a luat decizia de recorectare a tezelor.

Rectorul UMF Bucureşti, academicianul Ioanel Sinescu a explicat că la mijloc a fost vorba de o defecţiune tehnică, motiv pentru care a dispus recorectarea lucrărilor.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2017, scandal după examen. Vezi care sunt GRILELE CORECTE din concurs

„Vreau să ajungem la un punctaj corect pentru candidaţi, iar rezultatele vor fi afişate în această seară. Ulterior, ei vor avea la dispoziţie timp pentru a depune contestaţii. În ceea ce priveşte erorile tehnice care au dus la această situaţie, vom face verificări ale sistemului tehnic pe care îl folosim”, a precizat medicul. Mulţi dintre viitorii medici sunt însă în continuare nemulţumiţi şi spun că şi noile baremuri, cele în baza cărora au fost recorectate lucrările, conţin, la rândul lor, erori. În aceste condiţii, unii candidaţi spun că ar prefera o recorectare manuală şi se plâng că anul acesta procesul de rezidenţiat nu a fost foarte transparent şi au fost mult mai multe probleme decât în anii trecuţi.

„Sunt doua probleme. Una a unor intrebari incorect formulate cu raspunsuri care nu se gasesc in bibliografia de concurs. Aceste nemultumiri au fost fata de tipul intrebari, a tipului de raspuns si a raspunsurilor din bibliografie. Se pot face contestatii.

A doua problema vizeaza modalitatea de corectare. Este adevarat ca subiectele au trebuit preluate de stickuri si trimise in salile de concurs. Ulterior, s-a constatat ca unele punctaje erau foarte apropiate si ca ceva este in neregula. Am reincarcat materialele pentru corectura, le-am verificat si am trecut la evaluarea punctajelor conform grilei. In unele sali unii candidati deja plecasera.

Am mai facut inca o recorectare, aseara am afisat rezultatele punctajelor de la medicina. Prin metodologie se pot face contestatii, lucrarile se recorecteaza in fata candidatului”, a adaugat Sinescu.