REZULTATE REZIDENTIAT 2018 TIMISOARA: GRILE CORECTE REZIDENTIAT, punctaj în funcţie de nume

Publicat: Duminică, 18 Noiembrie 2018 09:44 // Actualizat: Duminică, 18 Noiembrie 2018 17:16 // Sursa: romaniatv.net

REZULTATE REZIDENTIAT 2018 TIMISOARA: Peste 8.400 de tineri medici participă, duminică, la concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Examenul organizat de Ministerul Sănătăţii are loc în şase centre universitare, fiind disponibile 5.415 posturi.

REZULTATE REZIDENTIAT 2018 TIMISOARA: Potrivit Ministerului Sănătăţii, 8.419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat, examen care are loc duminică. 

REZULTATE REZIDENTIAT 2018 TIMISOARA

Grilele corecte

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că în acest an a crescut numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs, fiind corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate.

"Am suplimentat locurile pe specialităţi deficitare ca, de exemplu, epidemiologie şi medicină de familie pentru că avem un deficit de medici epidemiologici în spitale, dar şi de medici de familie în zonele rurale", a declarat Sorina Pintea.

Ea a precizat că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

"Avem un record de înscrişi din ultimii ani. După o analiză am constatat că, alături de creşterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, şi mă refer aici la creşterea salariilor medicilor şi programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unităţile sanitare”, a declarat Sorina Pintea.

La fel ca în anii trecuţi, concursul de intrare în Rezidenţiat se desfăşoară în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, concursul are aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliogafie ca şi anul trecut.

În sesiunea din acest an, cei 8.419 de tineri medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie concurează pe 5.415 locuri şi posturi. Un număr de 4.730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie.

REZULTATE REZIDENTIAT 2018 Suplimentare locuri

Ministerul Sănătății anunță candidații înscriși la concursul de rezidențiat din sesiunea 18 nov. 2018 că au fost suplimentate următoarele locuri pentru domeniul medicină:

Specialitatea Epidemiologie - total 14 locuri
București = 4
Cluj-Napoca = 2
Craiova = 2
Iași = 2
Tg.Mureș = 2
Timișoara = 2
Specialitatea Medicină de familie - total 84 locuri
Arad = 7
Brașov = 7
București = 7
Cluj-Napoca = 7
Constanța = 7
Craiova = 7
Galați = 7
Iași = 7
Oradea = 7
Sibiu = 7
Tg.Mureș = 7
Timișoara = 7
Specialitatea Medicină legală - total 2 locuri
Craiova = 2

Lista locurilor publicate pentru domeniul medicină dentară și respectiv domeniul farmacie, precum si lista posturilor publicate la concurs rămân nemodificate. Pentru ministerele cu rețea sanitară proprie sunt publicate 54 de locuri/posturi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H