REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Anunţul ministrul Sănătăţii pentru cei 2.448 de absolvenţi

Toţi cei 2.448 de absolvenţi ai examenului de rezidenţiat au fost integraţi, mulţi având oportunitatea de a lucra prin rotaţie în spitale mari, cu condiţii deosebite, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, cu ocazia demarării procesului de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de Rezidenţiat.

17 dec. 2019, 15:07
REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Anunţul ministrul Sănătăţii pentru cei 2.448 de absolvenţi

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. „Vă felicit pentru toţi pentru reuşită. Ceea ce au promis prim-ministrul Ludovic Orban şi doamna vicepremier Raluca Turcan s-a şi înfăptuit. Toţi cei 2.448 de tineri medici, farmacişti, care au reuşit acest examen atât de important, atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru medicină, medicina dentară şi farmacia din România, au fost integraţi. S-a reuşit suplimentarea cifrei de şcolarizare prin această OUG care face ca rezidenţiatul nostru să fie mai european. Mulţi dintre voi veţi putea debuta şi toţi veţi avea oportunitatea să faceţi rotaţii şi în spitale militare, spitale judeţene mari, spitale private cu condiţii deosebite. Întreaga echipă a Ministerului Sănătăţii a lucrat în ultimele 10 zile non stop pentru realizarea acestui deziderat. (…) Mult succes la repartiţie şi întreaga echipă care are expertiză de ani de zile în organizarea acestui sistem electronic centralizat vă stă la dispoziţie”, se arată într-un mesaj video al ministrului Sănătăţii.

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Notele finale, după contestaţii. Urmează repartiţia pe spitale. TABELE CU NOTELE

Procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la sesiunea din 8 decembrie a concursului de intrare în Rezidenţiat începe marţi, urmând să dureze trei zile.

Potrivit MS, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă. Pentru sesiunea 2019 – 2020, Ministerul Sănătăţii a alocat, suplimentar, 2.448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară şi 460 pentru farmacie.

Pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unităţile de învăţământ superior medical acreditate.