REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Când se anunţă notele finale, după contestaţii. Cum se face repartiţia

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Un număr de 8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie au susținut astăzi examenul de rezidenţiat 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS).

09 dec. 2019, 07:03
REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Când se anunţă notele finale, după contestaţii. Cum se face repartiţia

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Candidații la concursul de rezidențiat care doresc să depună contestații, o pot face la sediul stabilit de Comisia Locală din diecare centru de concurs.

Conform metodologiei de concurs
Art. 19 – (3) Grila corectă se afişează pe site-ul oficial al rezidenţiatului şi pe site-urile universităţilor de medicină şi farmacie organizatoare în ziua concursului, începând cu ora 16:00.

Art. 20 – (1) Eventualele contestaţii privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidaţi până la ora 16.00 în ziua de 9 decembrie 2019. Contestaţiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunţat pe site-ul universităţii de medicină şi farmacie unde a fost susţinut concursul.

Rezidențiat – pagina universității

Informații specifice fiecărui centru de concurs.


Grilele corecte

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

 

Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătății. 

Ocuparea locurilor și a posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.