REZULTATE REZIDENTIAT 2019 IASI. Concurenţă mare la UMF Iaşi „Grigore T. Popa”. GRILE CORECTE şi CONTESTAŢII

REZULTATE REZIDENTIAT 2019 IASI. Concursul în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie are loc duminică, 8 decembrie 2019. Examenul organizat de Ministerul Sănătății se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie.

08 dec. 2019, 13:49
REZULTATE REZIDENTIAT 2019 IASI. Concurenţă mare la UMF Iaşi „Grigore T. Popa”. GRILE CORECTE şi CONTESTAŢII

REZULTATE REZIDENTIAT 2019 IASI. Concursul se desfășoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore. 

Repartiţia pe săli de concurs la Iaşi

Grila de 10

In atentia candidatilor la concursul de rezidentiat din 8.12.2019

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-au înscris, în acest an, 1.528 de candidați (cu 161 mai mulți față de anul trecut): 1087 la medicină, 314 la medicină dentară și 127 la farmacie. Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 3.259 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 1.528 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.283 de candidaţi.

Ministerul Sănătății a scos la concurs, în acest an, 4.710 de poziții (locuri și posturi): 3.960 pentru domeniul medicină, 398 pentru medicină dentară și 256 pentru farmacie, pentru care vor concura 8.876 de candidați. Pe centru universitar Iași, sunt 641 de poziții, dintre care 618 locuri (pentru Medicină – 512, pentru Medicină Dentară – 61 și pentru Farmacie – 45) și 23 de posturi.

Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătății. 

REZULTATE REZIDENTIAT 2019 IAŞI aici

Cum se face ocuparea locurilor

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. În zilele de 17, 18 și 19 decembrie candidații își vor alege posturile/locurile în funcție de punctajul obținut, urmând ca în ianuarie 2020 să semneze contractul cu spitalul la care au fost acceptați. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat, iar cei care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv.

Rezidențiat 2019. Reguli de concurs

  • În timpul concursului candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scris.
  • Candidaţii îşi vor strânge părul astfel încât urechile să fie vizibile, iar cei ce poartă proteze auditive
    sunt rugaţi să le scoată pe perioada celor patru ore de concurs, pentru a se evita suspiciunea de transmitere
    radio – recepție.
  • În sala de concurs nu se fumează şi nu se consumă alcool.

  • Candidaţilor le este permisă introducerea în sală a unei sticluţe cu cafea, apă/racoritoare, ciocolată, sandwichuri, biscuiţi numai cu ambalaj transparent, în cantităţi rezonabile, şi numai pentru utilizare personală.

  • Începând cu ora 9:00, cele patru tipuri de grile de răspuns (A,B,C,D) împreună cu cariocile vor fi distribuite candidaţilor. Sacii sigilaţi conţinând caietele cu întrebări vor fi aduşi la săli în jurul orei 9:30. Integritatea acestor saci va fi constatată de şeful de sală şi de trei candidaţi din sala respectivă.
  • La ora 10:00 se vor desigila sacii în toate sălile de concurs. Se vor împărţi apoi candidaţilor caietele cu întrebări, ţinându-se cont de tipul de grilă primit anterior. Din momentul în care a fost distribuit ultimul caiet începe măsurarea timpului de concurs, care este de 4 ore. Şeful de sală va nota la loc vizibil şi va informa candidaţii asupra orei de începere şi a celei de terminare a concursului (fie prin scriere pe tablă, fie pe o hârtie ce va fi afişată).

 

Tematica și bibliografia

Aducem la cunoștință celor interesați că tematica și bibliografia au rămas neschimbate față de sesiunea anterioară (18.11.2018)

 tematica și bibliografia, domeniul MEDICINĂ
 tematica și bibliografia, domeniul MEDICINĂ DENTARĂ
 tematica și bibliografia, domeniul FARMACIE